_MG_43412_liten _MG_43481_liten_MG_4367_liten_MG_4355_liten

Som ni säkert förstått vid det här laget har jag en stor förkärlek till färgsprakande frukostar i alla möjliga olika färger och former. Ibland ser det ut som ovan, ibland är det en fräsch sallad, en smoothie, en annan dag en wrap, en tredje en omelett… Gemensamt för dom alla är att det är alltid innehåller en god dos protein, grönsaker och frukt/bär samt frön och nötter. Näringsmässigt ser även resten av mina mål utöver dagen ut så, jag fungerar helt enkelt bäst då.

Chiablåbärspudding: / 2 1/2 msk chiafrön / 1 dl valfri mjölk (0.4 US cup) / 1 nypa äkta vaniljpulver / 1 nypa salt / 1/4 dl blåbär, frysta eller färska (0.1 US cup) / 1 tsk fet kokosmjölk / Några apelsinbitar / Några pistagenötter

Gör så här: Blanda chiafrön, mjölk, vanilj och blåbär i en skål. Rör om väl. Låt stå i kylskåp en stund tills du har en puddingliknande konsistens, brukar inte dröja länge alls, 30-60 min räcker men du kan också låta det stå över natten. Toppa med kokosmjölk, apelsin och pistagenötter.

Till puddingen åt jag ett bröd som hittar du recept på här. Broccoli, tomat, gurka och två ägg fick även slinka ner.

Mer information om chiafrön hittar du här.

Apropå nötter, du har väl inte missat mitt medverkande i Expressen?