Saffransglass med rostade valnötter

Recept: gör egen laktosfri och raw glass med smak av saffran och honungsrostade valnötter

Den här glassen alltså, mums. För det första är själva glassen helt sjukt smakrik och krämig, intensiv smak av saffran och med en fin ton av vanilj, den är dessutom helt raw.  För det andra är dom honungsrostade valnötterna inte raw, men helt jäkla fantastiskt goda. Så goda att jag faktiskt tänker ge även dig som inte köpt boken receptet på dom. Det är ju trots allt snart jul. Valnötterna kan du äta precis som dom är, ha i en sallad, på en dessert, i choklad – ja dom passar till nästan allt. Det finns dock en risk att du kommer att vilja äta upp alla exakt på den minuten du tar dom ur ugnen, jag bara varnar..

Ingredienser: ca 40 g valnötter, blötlagda i minst 4 timmar / 1 msk honung / 1 nypa salt / 1 nypa saffran / 1 nypa cayennepeppar eller chilipulver

Gör så här:  Sätt ugnen på 175 C. Blanda valnötter, honung, salt, cayennepeppar och saffran i en skål. Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dom i ugnen i ca 30 min. Rör om lite bland nötterna efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.

Receptet på saffransglassen hittar du i eBoken tillsammans med 12 andra julrecept, den kostar 69:- och du kan köpa den här.