_MG_0058_litenMandel-kola-tips

I eBoken finns receptet på den här skönheten ovan. Herregud, jag trodde knappt mina smaklökar när jag tog ut den ur kylskåpet och tog en tugga av denna sega, himmelskt kola-smakande godbit. Tänkte att jag skulle ge er som köpt boken ett tips när det gäller kokningen av denna kola. Jag använde mig av ekologisk getmjölk, det blir verkligen hur gott som helst. Ekologisk röd komjölk eller ekologisk komjölksgrädde fungerar lika bra det också. Jag har provat med icke-animalisk mjölk och det går dessvärre inge vidare med just det här receptet, däremot finns det andra varianter man kan göra såklart.

Men, åter till tipset..

Koka kolan länge. Ge den tid och massvis med kärlek! Den kommer att gå från att vara vit, till att bli ljusbrun och börja tjockna lite, sedan blir den gyllenbrun och tjocknar ändå lite till, till sist blir den intensivt mörk-guld-brun-aktig. Då har du i matfettet och låter det bubbla ännu lite till. Hellre för länge än för kort. För doseringen i boken har jag beräknat 15-20 min kokning minst, om du dubblar receptet får du också räkna med den dubbla koktiden.

Ha tålamod. Jag tycker personligen att det är så jädra underbart att bara låta tankarna flyta iväg och stå och vispa lugnt och metodiskt i en kastrull som doftar som rena rama paradiset. Meditation, mindfulness och avslappning på hög nivå.