_MG_5795_litenRecept: gör egen raw & vegansk fudge med smak av saffran och citron 

Ingredienser:

  • 10 ekologiska urkärnade dadlar, blötlagda 4-5 timmaralternativt russin
  • 2 dl ekologiska cashewnötter, blötlagda 4-5 timmar, (0.8 US cup) 
  • En nypa salt
  • En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
  • ca 1/2 dl smält kokosolja (approx 0.2 US cup)
  • En knivsudd saffran, mängd efter behag
  • Rivet skal av en tvättad ekologisk citron

Gör så här: Häll av vattnet från dadlarna och cashewnötterna. Spara vattnet från dadlarna, det är väldigt sött och gott att baka på, göra smoothies av etc. Smält kokosoljan på lägsta värme och rör ner en knivsudd med saffran, vanilj, rivet citronskal och salt. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Bred ut smeten i en burk med bakplåtspapper i. Ställ i frysen i några timmar, skär sedan upp i bitar och njut!

Fri från: Den här rätten är fri från ägg, gluten, raffinerat socker och mjölk. Om du vill göra den utan nötter bör t.ex blötlagda solroskärnor ge en god, mild och nötig smak till fudgen.