_MG_5236_liten

_MG_5384_liten

Ingredienser: / 1 1/2 dl mandelmjöl (0.6 US cup) /4 rumstempererade ägg, viktigt att dom är rumstempererade för att dom ska ha rätt bindningseffekt1 tsk bakpulver / 2 1/2 dl valfri mjölkjag använde mandelmjölk (1 US cup) / 1/2 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötningEn nypa salt / En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver

Gör så här: Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Du kan gärna låta den stå och dra i 15-20 min så blir den ännu godare och lättare att ha att göra med i stekningen. Under tiden kan du göra i ordning cashewgrädden.

Fri från: Pannkakorna är fria från gluten, socker och mjölk. För att göra dom äggfria kan du antingen använda en äggersättare eller ha i 2-3 msk fiberhusk (psyliumseedhusk) istället. För att göra rätten fri från nötter använder du bara ett annat mjöl än mandelmjöl.

Cashew-grädde: / 2 dl cashewnötter (0.8 US cup), blötlagda i minst 4 timmar / 1 1/4 dl vatten (0.5 US cup) / 1/2 tsk agave sirap, annan valfri sötning går också bra / 1 nypa salt / 1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver / 1 tsk citronsaft

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en mixer. Låt stå i kylskåpet medan du steker pannkakorna på medelhög värme tills dom är gyllenbruna. Om pannkakssmeten känns lös och svår att hantera kan du ha i 1/2-1 msk fiberhusk (psyliumseedhusk), låta smeten stå 5 min och prova igen. Olika mandelmjöl binder olika med ägg och det kan därför skilja sig en aning.