Ingredienser: / ca 850 g plommon / 2 dl valfri sötning, jag använde sukrin gold & sukrin melis, honung, stevia eller agave fungerar lika bra / 2 tsk kanel / 1/2 tsk kardemumma / En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver

Gör så här: Häll lite vatten i botten av en kastrull. Skölj och rensa plommonen från blad och kvistar. Jag kokar mina hela med kärnor i och plockar ur kärnorna i efterhand, det är en smaksak men jag tycker det känns enklare så. Koka på svag värme under lock tills du ser att plommonen börjar lossna från kärnorna, det tar lite olika lång tid beroende på hur mycket plommon du kokar. Mosa dom med en slev och häll i sötningen och kryddningen. Låt sjuda ytterligare en stund. Om du vill kan du fiska upp kärnorna innan du häller upp i burkar, framförallt om du har småbarn, annars är det nemas problemas att spotta ut lite kärnor här å där när man äter kompotten. När jag var liten brukade vi alltid tävla om vem som fick flest kärnor..

Fri från: Den här rätten är fri från socker, gluten, mjölk, ägg och nötter.