_MG_0093Saftiga chia-pannkakor

Ingredienser, ger ca 6 st 10×10 cm pannkakor: / 2 msk chiafrön / 1 dl mandelmjölk (0.4 US cup) / 1/2 krm vaniljpulver, kan utesltuas / 1 nypa salt / 2 ägg / 1/2 dl mandelmjöl (0.2 US cup) / 1 tsk bakpulver / 1 tsk fiberhusk (psyliumseedhusk)

Gör så här: Låt chiafrön, mandelmjölk, salt och vanilj dra över natten. Rör gärna då och då under första timmen. Morgonen efter blandar du i äggen, mandelmjölet, bakpulvret och fiberhusken och vispar till en jämn smet. Låt stå och dra 5-10 minuter. Stek sedan på medellåg värme i en par minuter på varje sida. Servera med valfri topping, jag hade nötsmör, bär, kokosflingor och pistagenötter.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, socker och mjölk. För att göra den äggfri kan du använda mer fiberhusk eller t.ex en äggersättare som Orgrans No Egg. För att göra den nötfri kan du använda kokosmjöl istället för mandelmjöl._MG_0112