_MG_9838

_MG_9850

Chiafrön är ett riktigt litet superfrö som ursprungligen kommer från Mexico. Tack vare att chiafröet har en gudomligt bra uppsättning essentiella aminosyror, protein och antioxidanter, vitaminer och mineraler är det både bra för uthållighet och muskeluppbyggnad. Framförallt är chiafrön en helt otroligt bra källa till Omega 3, som blanda annat är viktigt för hjärnfunktionen och hjärnutvecklingen hos barn.

Du behöver:

4 1/2 msk chiafrön

2 1/2 dl mandelmjölk, alternativt hasselnötsmjölk, rismjölk, kokosmjölk etc. (1.2 US cup)

1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver, kan uteslutas

1 1/2 krm salt

Nötsmör & bär till topping

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en burk. Rör runt väl så att chiafröna blir helt täckt av vätska. Ställ i kylskåpet med lock på över natten. Servera med valfri topping, jag hade bär, pumpakärnor och jordnötsmör. Söta efter behag vid behov.

Fri från: Den här rätten är fri från socker, gluten, mjölk och ägg. För att göra den nötfri tar du bara bort nötsmöret.

OBS! Jag har märkt att vissa chiafrön suger upp mindre vätska än andra, rör om då och då under första timmarna och se hur den artar sig, om du tycker den verkar lite för lös häller du bara i lite mer chiafrön. Lycka till!