Recept: vegansk chokladmousse
Chokladmousse
Till två portioner:
1 dl fet kokosmjölk (0.4 US cup)
4 msk valfritt nötsmör, t.ex hasselnötssmör, mandelsmör eller jordnötssmör
5 msk kakao, mer eller mindre efter behag, jag rekommenderar att du börjar med 3 msk och smakar dig fram, jag gillar väldigt djup chokladsmak
2 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver, kan uteslutas
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en skål, vispa noga, häll upp i serveringsglas, ställ i kylskåpet i någon timme för att stadga sig. Ett tips är att tillsätta en skopa ärtprotein om du har det till hands, det ger en underbar textur och smak.
Fri från: Den här rätten är fri från raffinerat socker, gluten, mjölk och ägg. Kan enkelt göras nötfri genom att skippa nötsmöret eller byta ut det mot mixade frön.