_MG_9377Bärkaka med kokos och citronglasyr

Du behöver: / 2 dl blandade bär (0.8 US cup) / 4 2/4 dl mandelmjöl (2 US cup) / 1 1/2 msk fiberhusk / 2 msk kokosolja / 2 ekologiska ägg / 1/2 dl stevia strö (0.2 US cup) / 1/2 dl linfrön, kan uteslutas / 4 tsk bakpulver / 1 nypa salt / 2 krm kardemumma / 1 1/2 dl mandelmjölk eller rismjölk

Glasyr: / 3 msk fet kokosmjölk / 1 msk kokosolja / 2 tsk citronsaft, gärna av en ekolgisk citron / 2 msk sukrinmelis eller honung

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Fetta in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen. 35-45 minuter. Kakan ska ha en krispig yta. Låt det svalna innan du skär upp det. I en kastrull på låg värme, blanda ingredienserna till glasyren. Låt kakan svalna en aning innan du häller på den. Glasyren stelnar efter några minuter i kylskåp. Garnera med färska bär.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, socker och mjölk. För att göra den nötfri kan du använda en mjölblandning av kokosmjöl & bovetemjöl istället. För att göra den äggfri kan du använda mer fiberhusk och en äggersättare från t.ex Orgrans No egg.