_MG_8859

Ingredienser 1 bröd

ca 10 cm riven zucchini
1 dl blåbär (0.4 US cup)
2 dl bovetemjöl (1 US cup)
2 dl mandelmjöl (1 US cup)
1 msk fiberhusk, psyliumseedhusk
2 msk kokosolja
2 ägg
1 1/2 dl linfrön, kan uteslutas, (0.4 US cup)
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl valfri vegetabilisk mjölk, t.ex mandelmjölk (0.6 US cup)

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i resterande ingredienser bortsett från blåbären. Blanda väl. Vänd till sist ner blåbären. Smeten ska vara stabbig och tjock. Klä en brödform med bakplåtspapper.  Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen i 45-50 minuter. Brödet ska ha krispig yta. Låt det svalna innan du skär upp det.