_MG_55251 _MG_55091

Krispigt fröknäcke med chèvre, jordgubbar och basilika

Det här knäcket är utan ägg, nötter och mjölk vilket gör det otroligt vänligt för dom flesta magar. Att det är enklare än enklast att göra är ju heller inte helt fel. Det är i grunden ett recept jag fått av min kära mor, men med lite hanna-modifikation. Du kan använda vilka mjöl och frön du än vill, jag har både testat att baka det med sesammjöl, majsmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl, teffmjöl mfl. Det är grunden av andelen torrvaror med andelen kokat vatten som gör smeten, kreativiteten är fri!

Du behöver: 1 dl bovetemjöl / 1 dl majsmjöl / 1 dl sesamfrön / 1/2 dl solroskärnor / 1/2 dl krossat linfrö / 1/2 dl pumpakärnor / 2 msk kokosolja / 2 1/2 dl kokande vatten / Några nypor flingsalt att strössla på

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, ha i kokosolja och kokande vatten till sist. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Använd ett till papper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna jämnt över plåten. Ta bort det översta pappret. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten. In i ugnen på 30-40 min. Låt brödet stå och torka ett tag innan du bryter bitar av det. Jag serverade med chèvre, jordgubbar och basilika.

För den som vill läsa tidningsartikeln jag medverkade i finns den här:hanna