_MG_52981

Färgglada morgon

Ett säkert kort i min frukosthungriga mage är äggsallad, det slår aldrig fel. Går dessutom att variera i all oändlighet, mättar bra, är fiberrik, smakrik och färgglad.

Broccoli

Broccoli är ett av dom nyttigaste livsmedel en människa kan äta, att äta broccoli stärker dessutom kroppens förmåga att försvara sig mot cancerceller.

Broccoli innehåller antioxidanten Sulforafan, forskning visar att Sulforafan stärker kroppens förmåga att försvara sig mot cancerceller. Amerikanska forskningar har visat att Sulforafan också skyddar luftvägarna mot skadliga ämnen i tobaksrök, bilavgaser och förorenad luft. Ämnet skyddar även mot diabetes och högt blodtryck. Bäst är broccolin om den äts rå, men tänk på att variera, rå broccoli i stora mängder kan vara svårsmält för magen. Den gröna godsaken är proppad med C-vitamin och innehåller även rikligt med kalcium – med andra ord bra för dig som inte äter så mycket mjölkprodukter.

Broccoli är dessutom ett riktigt bra miljöval då den friodlas, dvs inte i växthus och därmed inte tar lika mycket energi av vår fina moder jord. Under juni-oktober kan du köpa färsk svensk broccoli, håll utkik!