_MG_537511 _MG_538011

_MG_54351Nu ska jag ge er ett jäkligt bra tips för att göra egen choklad. Allt du behöver i basen är smält eller rumstempererad kokosolja. Sedan kan du blanda ner t.ex proteinpulver, kakao, nötter och valfri sötning. In i frysen några minuter så har du en chokladkaka som smakar godare än allt annat.

Du behöver: 3 rågade msk smält eller rumstempererad kokosolja / 2 msk osötat ärtprotein eller annat valfritt proteinpulver / 1 msk mesquite / 1 msk kakao / 1-2 droppar mintolja / 1 banan

Gör så här: Blanda alla ingredienser i en liten kastrull, rör ihop på svag värme. Skär upp bananer eller annan valfri frukt, lägg på en klick med chokladsmet, toppa med kokosflingor och raw cacaonibs, in i kylskåpet eller frysen i 5 minuter beroende på om du bara vill ha dom kylda eller glassiga.

Visste du att: Mesquitepulver är en traditionell föda som länge använts av indianer i Amerika. Det är en protein och fiberrik superfood, smakar som söt kola och kanel. Forskning visar att mesquite balanserar blodsockernivån på ett effektivt sätt. Den naturliga sötman i frökapslarna kommer från sockerarten fruktos som inte kräver insulin för att tas upp av kroppen. Frökapslarna innehåller så mycket som 25 % kostfibrer vilket gör att näringen i mesquite långsamt tas upp av kroppen och håller på så sätt blodsockret på en stabil nivå.