168797183_blogg1Skillnaden på vanlig kakao och rå kakao

Många frågar mig vad skillnaden är på rå kakao och ”vanlig” kakao. Jag använder rå kakao i många av mina chokladiga recept av den enkla anledningen att näringsinnehållet är väldigt mycket bättre. Skillnaden mellan rå kakao och ”vanlig” kakao är att den oftast är ekologisk, garanterat 100% rå och aldrig upphettad över 40°C. Det här gör att antioxidanter och andra näringsämnen blir bevarade på ett mycket bättre sätt. Dessutom tycker jag att det smakar mer, bara det! Rått kakaopulver innehåller faktiskt sju gånger så mycket antioxidanter än sin upphettade motsvarighet ”vanligt” kakao.

Andra fördelar med kakao i överlag är att det bekämpar depression, är bra för hjärtat, innehåller 15 ggr mer antioxidanter än blåbär, sänker blodtrycket, sänker kolesterolet, verkar uppiggande, ger ökad sexlust och kan i många fall vara en hjälp vid viktnedgång då det har en aptitdämpande egenskap.

Så summan av kardemumman, ät kakao mina vänner!