Vad är bipollen?

Bipollen sägs vara ett av naturens mest unika och kompletta födoämnen. Bipollen sägs nämligen innehålla i princip alla enzymer och coenzymer som kroppen behöver. Pollenkornen, som även kallas växtpollen, är egentligen klumpar av hanfröer från de växter som blivit besökta av biet.

Bipollen är perfekt för dig som tränar

Pollenet kan ha en positiv effekt för ökad muskeltillväxt, energi och styrka, stärka immunförsvaret, öka den sexuella lusten, släta ut rynkor, förbättra minnessvikt och koncentrationssvårigheter och stimulera syreupptagningen. Proteininnehållet är 5-7 ggr mer än i nötkött. Vissa studier visar att bipollen som är lokalproducerat lättare tas upp av kroppen. Om inte annat är det ju härligt att stödja lokala biodlare!

Vad smakar bipollen och vad kan du använda det till?

Bipollen har en ganska söt smak och kan ibland ha en lite havreliknande eftersmak. Jag älskar att strössla bipollen på bakverk, smoothies, sallader, ha som strössel på proteinbars och mycket mycket mer. Det är bara din fantasi som sätter begränsningarna!

Var får jag tag i bipollen?

Bipollen säljs på många hälsokoster, både fysiska butiker och nätbutiker. Många biodlare säljer också bipollen.

OBS

Om du är extremt allergisk mot bistick kan detta livsmedel ge en anafylaktisk chock. Annars gäller allmänt förnuft, att introducera nya tillskott sakta. Bipollenet kan inledningsvis ge huvudvärk, illamående och hudirritation då det är ett mkt näringsintensivt livsmedel, men personligen har jag aldrig känt av någon av dessa effekter.