För att få till ett trendriktigt och välmående svall i höst gäller det att ha koll på både trender och produkter. Vi ställde några frågor till Patric, som är frisör och distributör av varumärket Less is More, om hur vi bör tänka kring håret i höst.

Passa på att ta åt dig av tips och knep redan nu – vi har just nu 15% rabatt på alla produkter från Less is More!

Har du sett några trender som verkar extra heta för säsongen?
– Den långa pagen känns väldigt het i höst.

Vilka egenskaper tycker du är önskvärda för att göra en hårprodukter riktigt bra?
– Att de är fria från skadliga och giftiga ämnen men ändå levererar önskat resultat.

Vilka stylingprodukter skulle du säga är populärast just nu?
– Vi märker att volymgivande produkter är i ropet just nu, vi säljer mycket av bla vårt Aloe Mint Volume schampoo och balsam, samt vår saltvattenspray och vår mascobadogel.

En produkt alla borde investera i – oavsett hårkvalitet?
– Vår styrka är ju just att vi har fullvärdig hårvård och stylingserie för alla olika typer av hår och hårbotten. I stort borde alla investera i ett ekologiskt schampoo. Men om vi ska rekommendera en specifik produkt som alla borde ha så är det vår Lavender Smooth Balm, den skyddar håret samt ger helt perfekt med fukt utan att tynga ner det.

Vad bör man tänka på om man har tunt respektive tjockt eller lockigt hår när man väljer produkter?
– Att man anpassar produkterna efter hårtyp. Ett tunt hår kan behöva hjälp i form av proteiner som är återuppbyggande, då är Protein Spray ett bra alternativ. Ett tjockt hår behöver oftast fukt som motarbetar frissighet, här är Lavendel Smooth Balm en alldeles utmärkt produkt. Och ett lockigt hår behöver lättgivande fukt som inte tycker ner lockarna, för detta passar Tangerine Curl Balm perfekt.

Vad vill du rekommendera för att vi ska få bästa möjliga kvalité på håret i höst?
– Har man inte redan gått över till ekologisk hårvård så bör man göra det. Efter en övergångsperiod kommer hårbotten att minska produktionen av sebum, vårt naturliga fett i hårbotten, och du kommer inte att behöva tvätta håret lika ofta vilket gör att håret inte blir lika uttorkat. Och när det nu finns så fantastiska ekologiska stylingprodukter så ska man självklart välja det också då de är mycket skonsammare för både håret, kroppen och miljön.

Här kan du handla Less is More till 15% rabatt >>>

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>