Makeup-trender. Mustiga terracotta-toner och naturliga bryn är två av höstens säkraste kort för en trendig och medveten ögonmakeup. Vi har tagit ett snack med makeup-artisten Åsa Elmgren om höstens tre hetaste sminktrender för ögonen – och hur du fixar de själv med hjälp av plånboksvänlig makeup från italienska PuroBIO!

 

Trend 1: Rostrött och terracotta

Ogon-guide_terracotta

Varma, rostiga rödbruna toner dominerar höstens ögonmakeup på både röda mattan och modevisningar. Självklart vill vi ha samma look!

– Tänk terracotta och bronze – i både matta och skimrande skuggor, råder Åsa Elmgren. Till vardags kan du applicera dem mjukt med bara mascara till, och på fest satsar du på mer dramatiskt målade ögon med eyeliner och mascara. Man kan säga att den sotade ögonmakeupen har bytt lite skepnad och i höst ser man nästan inga kalla, mörka grå toner längre, utan en svart eller brun eyelinerpenna suddas och kombineras med fördel med en varm brun, rödbrun eller aubergine skugga istället.

Köptips:

PuroBios EyeShadow Copper 69 kr >>>

PuroBios EyeShadow Cold Brown 69 kr >>>

 

 

Trend 2: ”Omålade” ögon

Ogon-guide-nude

En annan av höstens stora ögontrender är den mer omålade looken. Ögonfransarna är inte längre tunga av mascara och skuggorna är mer diskreta än på länge.

– Få till den perfekta ”omålade” looken med ljust rosa-, champagne- eller persikofärgade toner på ögonen ihop med ett lager mascara, tipsar Åsa Elmgren.

Köptips: 

PuroBios mascara LAM ger fylliga och naturliga fransar med bara ett drag – 125 kr >>>

PuroBio EyeShadow Champagne – köp för 69 kr >>>

 

 

Trend 3: Naturliga bryn

Ogon-guide-bryn

Efter en lång tid av hårda och väldigt välfixade bryn har trenden börjat svänga till mer naturliga bryn.

– Höstens hetaste bryn är naturliga och fylliga. För en del räcker det att forma brynen med en ögonbrynsborste och sedan fixera dem, men behöver man mer färg fyller man i den mjukt för ett naturligt intryck, tipsar Åsa Elmgren.

Köptips: 

PuroBio EyeBrow Pencil Dove Grey (för mörka ögonbryn) – köp nu för 65 kr >>>

PuroBio EyeBrow Pencil Brown (för mellan-ljusa ögonbryn) – köp nu för 65 kr >>>

PuroBio EyeBrow Pencil Ash Grey (för ljusa ögonbryn) – köp nu för 65 kr >>>