Yoga på egen hand i New York. När jag var i USA för ett par veckor sen passade jag på att yoga, den träningsformen som jag trivs allra bäst med och som gör att min rygg funkar.

Yoga Shop Old Saybrook

Jag var också och hälsade på min kompis Petra som bor i Madison, CT, och som bloggar här. Hon är yogalärare på Yoga Shop i Old Saybrook och där var jag med på en klass Stretch & Relax.

old saybrook yoga shop

Här står Petra och fixar med alla props, kuddar, block, filtar och straps. Att vila ryggslutet på ett block är väldigt skönt för ryggen – kolla in här! Petras pass var ganska lugnt, med många sköna stretchövningar. Vi åkte även till New Haven och tog ett pass dynamisk hatha yoga på Fresh Yoga. Svettigt och kul.

jivamukti yoga new york

I New York körde vi en klass Jivamukti Open på Jivamukti Yoga som är en av de mest kända studios i USA. De har utarbetat en egen yogaform och den var som en typ av vinyasa, med tydliga spirituella delar som chanting. Klassen var riktigt svettig och kul eftersom den innefattade små mini-workshops. Här tränar kändisar som Madonna och Sting – såg dock inte dem 🙂

bild-854

Jivamukti har också en liten butik där de säljer mattor, kläder och en del ekologisk hudvård. De har också ett café där man kan äta veganmat och gotta sig. Jivamukti andades vördnad och respekt för alla levande varelser, därav veganprofilen.

Laughing Lotus New York

Vi tränade också på Laughing Lotus som är lite mer avslappat än Jivamukti, men absolut inte mindre svettigt. Klassen, Lotus Flow (typ vinyasa flow) i nivå 2-3, var en liten aning för avancerad för mig, jag går till exempel inte upp i handstående utan vägg – ännu 🙂

laughing lotus

Stämningen var avslappnad och trevlig och läraren var väldigt personlig och passionerad. Gillar också att lärarna rör sig i salen och rättar till hela tiden, istället för att köra passet själv från mattan. Överlag känns det som om yoga hör ihop med en livsstil här i New York. Många är veganer, många använder så klart ekologisk hudvård och handlar organic överlag. Det finns en större holistisk idé att allt hänger ihop. Det kan jag sakna i Sverige.

lotus yoga

Så fixade jag min egen lilla yogaresa till världens bästa stad! Veckan kombinerades dessutom av sol och bad i Long Island Sound, ekologisk shopping på Manhattan och mycket goda måltider på hälsosamma restauranger som till exempel Pure Food & Wine:

Pure Food Wine

Raw food när den är som bäst. Med goda ekologiska viner!

English: When I was in the US a few weeks ago i tried four different yoga studios; Fresh Yoga in New Haven, Yoga Shop in Old Saybrook, Jivamukti and Laughing Lotus on Manhattan. I had a really great time and also had great raw food at Pure Food & Wine.