Recension: Florascent, Oud Caramel, Eau De Parfum.

När jag var i Berlin i somras hade jag en sak på min shoppinglista; en ny naturlig parfym. Jag använder aldrig syntetisk parfym (typ 95 % av alla parfymer är syntetiska) eftersom den för det första är syntetisk och man inte vet vilka miljöfarliga och hälsoskadliga kemikalier som ingår i dem, men framför allt så är jag otroligt känslig för dem. Det sticker i halsen, jag får svårt att andas och jag får huvudvärk.

Jag har en fin naturlig och ekologisk “doftgarderob” – (hehe) – men jag ville ha något nytt. Så när jag var på butiken Belladonna i Berlin stod jag länge och väl och sniffade på olika kandidater. Tyvärr finns det ingen riktigt bra butik i Sverige med finare ekologiska parfymer, så man får passa på när det finns möjlighet.

Tyska parfymmärket Florascent har många jättefina dofter och jag har fler favoriter från märket. Och här är en ny!

oud caramel florascent

Florascent, Oud Caramel , Eau De Parfum, 15 ml, ca 400 kronor. Den här var för mig väldigt oväntad – inte en doft jag normalt dras till, men jag föll direkt! Den är söt och har en tydlig ton av vanilj, men den är också sträv och muskig – sandelträ och oud – och den doftar också jasmin. Spontant känns den “ung”, ganska modern och lite mer party – den känns inte klassisk eller tidlös. Den här parfymen känns för mig inte passande en vanlig dag på jobbet, utan känns mer festlig och tom lite sexig! Jag vet att det kan vara svårt att förstå vad jag menar, eller så är det jag som har problem att beskriva doften, men det är alltså inte en fräsch vardagsdoft, utan en mer sensuell och feminin fest-parfym – åtminstone för mig.

Florascent själva beskriver den som extravagant och “opulent” = rik och påkostad. Tycker det är en passande beskrivning. Skulle nästan kunna lägga till exotisk och lekfull.

Toppnot: sambac (egyptisk jasmin), ros
Hjärtnot: karamell, vanilj
Basnot: oud, vetyver, sandelträ

Som ni ser är det packat med dyra eteriska oljor i denna doften = lyx! Den lilla, nästan pråliga flaskan i guld passar bra till doften och den är så pass liten att den får plats i sminkväskan och i partyväskan. Jag är helt kär! Och hållbarheten är väldigt bra, den sitter kvar länge på huden och man behöver inte spreja på så mycket. Jag är lite överraskad att jag valde denna, inte riktigt min grej annars, men jag tror kanske att jag behövde tänka nytt och utanför mina egna ramar. Och behöver jag säga att jag känner mig helt magisk när jag bär denna doft?

Om ni har chans att dofta på Florascents parfymer, så gör det – deras sortiment är stort och jag kan garantera att där finns en doft för alla! Turkos i Östersund är ett ställe att kika in på om ni har vägarna förbi, tex.

ekologisk_parfym

Här listar jag fler favoriter inom ekologisk parfym. 

Mina bästa ekologiska parfymer