För ett par veckor sen hade vi på Naturligt Snygg en liten träff i vårt HQ på Södermalm i Stockholm. Gäst var Michael som driver butiken Eteritique på Hornstull och även är distributör för Neal’s Yard Remedies i Sverige.

michael_lofgren

Michael hade gjort i ordning eteriska oljor till oss och små rollerball-flaskor med en blandning av alkohol och vaniljolja för att vi sen skulle få blanda våra egna parfymer. Så roligt!

eteriska oljor

Vi fick välja mellan olika eteriska oljor för bas, hjärta och topp och vi fick inte veta vilka det var – men självklart kände vi igen flera av dem som citrus, lavendel osv.

hannah_annelie_eteriska (1)

Sniff, sniff! Jag och min kollega Annelie har ganska olika smak – hon bara: “Vad maskulin din är!” och jag bara: “Vad flickig din är!”.

maya_hanna

Maya och Hanna fick sällskap av vår webbredaktör Lovisa. Det sniffades, och droppades och blandades tills vi till slut kände oss nöjda med våra parfymer – 20 droppar totalt vardera. Man kan säga att sandelträ, citrus och neroli var några av kvällens mest populära dofter.

naturlig_parfym

Receptet på min doft:

Basnot: 2 droppar vetiver  + 2 droppar sandelträ.

Hjärta/mellannot: 4 droppar ylang-ylang + 2 droppar neroli.

Toppnot: 8 droppar citrus.

Jag är så nöjd – denna vill jag hälla i allt! 🙂

michael_eteritique

Eteriska oljor är otroligt kraftfulla, de ska inte användas direkt på huden, utan blandas i tex oljor eller lotioner för att få fram dofterna. Eteriska oljor är också fantastiska på att påverka oss, och vi dras ju automatiskt till olika – kanske just de som vi behöver just då. Här kan du spana in de eteriska oljor som finns i den svenska webbshopen. (Ekologiska så klart!)

essentialoils_nyr

Boken som står framme på bordet är en fantastisk guide över eteriska oljor och även vegetabiliska oljor och hur man kan använda dem. Den är skriven av bland andra Fran Johnson, produktutvecklare på Neal’s Yard Remedies som kommer och föreläser på Green Beauty Day i maj. Så peppad på att lyssna på henne!

 

English: We had the best evening a few weeks back, when Michael from Neal’s Yard Remedies held a workshop on essential oils with us at Naturligt Snygg. I’m so physched about plowing Fran Johnsons book on essential oils!