Ekologiskt serum och dagkräm. Brittiska Neal’s Yard Remedies är ett av mina favoritmärken när det gäller ekologisk hudvård. Här har jag testat två av deras bäst säljande produkter – jag fattar varför!

 

Dessa “hör inte ihop” enligt någon särskild serie, men jag ville gärna testa serumet med en ansiktskräm från samma märke, och Frankincense Intense är ju ganska ny, så den såg jag också fram emot att testa. Original Frankincense Cream reagerade jag på tyvärr, så den fick en kompis testa och hon var supernöjd. Läs hennes recension här.

 

wildrose_elixir Neal's Yard Remedies

  • Vad: Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Beauty Elixir, 30 ml, 645 kronor.
  • + Söt glasflaska med de vackra illustrationerna från NYR – superfin. Pumpen doserar ut ett vitt, halvgenomskinligt serum som känns lite som en tjockare mjölk. Det är hyfsat fast i konsistensen, inte rinnigt. Doftar ljuvligt av fräscha och somriga blommor – lite sötare än enbart rosor. Oerhört drygt, ett pump räcker till hela ansiktet. Man känner direkt den återfuktande hyaluronsyran i det här serumet när man masserat in det – det går in direkt. Huden mättas liksom på ett magsikt vis av fukt – otroligt snabb effekt. Huden känns också uppstramad och porerna ser ut att förminskas. Serumet har gett synbar effekt på min hudton som jämnats ut och hade jag haft pigmentfläckar gissar jag att de skulle fått sig en allvarlig match. Huden känns fast, fräsch och har fin lyster. Jag gissar att under sommaren skulle jag inte nödvändigtvis behöva en ansiktskräm över, känns så pass återfuktande.
  • – Jag har blivit röd i ansiktet några gånger efter påförande – jag gissar någon av de aktiva ingredienserna som är för mycket för min hud. Under min hudkris tidigare i vintras, var serumet inte tillräckligt vårdande för min yttorrhet. Dyrt!
  • Betyg: 4.

frankincense_intense_nyr

  • Vad: Neal’s Yard Remedies, Frankincense Intense Cream, 50 ml, 795 kronor.
  • + Fin blå glasburk med en härligt lätt vit kräm som doftar väldigt milt, nästan lite “kliniskt” om ni förstår vad jag menar. Väl på huden doftar den mest milt och lite av frankincense. Den är lätt i känslan och känns väldigt behaglig att smörja in i ansiktet. Återfuktar direkt (innehåller hyaluronsyra) men känns också direkt vårdande. De gånger som min hud har reagerat på serumet ovan, har krämen direkt lugnat huden. Den gör egentligen inte så mycket väsen av sig, den liksom gör sitt jobb i det tysta. Huden känns återfuktad och smidig hela dagen och efter 5 veckors användande märks den föryngrande effekten – huden ser yngre ut. Jämn hudton, inga blemmor, inga djupa linjer och en annan typ av fasthet och även lyster. Krämen är dryg, funkar både natt och dag och även för sig själv, utan serum eller olja under. Jag måste säga att den verkligen seglar upp som en solklar favorit.
  • – Det tog några veckor innan den visade några fantastiska resultat – återigen – ha tålamod när ni byter ansiktsprodukter. Dyr!
  • Betyg: 5.

 

English: These organic facial products from British brand Neal’s Yard Remedies are a couple of the brands best sellers. And I really understand why – my skin has reacted very positively; even skin tone, moist, supple and firm.