Vi tog en helg i Marrakech, jag och mina tjejkompisar för ett par veckor sen. Norwegian flyger direkt och vi köpte en liten paketresa med flyg och två hotellnätter. Här är utsikten från takterassen på riaden vi bodde på, Riad Muollaoud.

Riad Moullaoud

Och så här såg det ut på insidan. Riaden låg inne i medinan, alltså inne i myllret av gränder och hus där det är ganska svårt att hitta. Själva riaden var egentligen fem olika som byggts ihop till en, med otroligt charmiga rum och skrymslen och rikt utsmyckad.

Palais Rhoul

Vi tog en heldag på ett fantastiskt ställe, en privat palatsliknande villa som omvandlats till lyxhotell med stor trädgård och spa, Palais Rhoul. Vi började med att sola i trädgården, sen väntade en 3-rätters lunch och efter det var det dags för hamam.

Palais Rhoul

Vi började med att ligga inne i en typ av stenbastu med uppvärmt golv. Sen blev vi skrubbade med svart tvål, savon beldi, en tvål med oliver och eukalyptus. Badmästaren tog sen fram en kessa, en skrubbvante och skrubbade oss ordentligt. Efter det duschades vi av och fick kliva ned i den vackra och kalla bassängen. Uppfriskande! Och huden blev otroligt slät och fin!

Helkroppsmassage stod på schemat efter det. Man kan säga att det var ganska så underbart.

Marrakech

Inne i soukerna såldes arganolja i alla möjliga varianter, hudvårdsprodukter med rosor, olivolja, rhassoullera, och så den svarta tvålen, savon beldi. Jag köpte aldrig med mig någon arganolja men kunde inte motstå en flaska rosenvatten för typ 10 kronor:

rosenvatten

Vi åt väldigt god mat, handlade keramik och handarbeten i soukerna, tittade på apor och ormtjusare på stora torget och drack sött myntate. Sista dagen hann vi med både manikyr och pedikyr på takterassen – och ett glas skumpa!

Riad Moullaoud

English: I spent a great weekend in Marrakech recently – the spa at Palais Rhoul was spectacular and so was this bustling city with lots of natural beauty, ceramic, handicrafts, jewellery, spices and leathergoods. We had sun, good food and time to relax.