Ekologisk hårvård & hårstyling. Less Is More (Österrike) är ett av mina favoritmärken när det kommer till hårstylingsprodukter, men jag är också ett stort fan av flera av deras schampon och balsam. Denna duo är två olika sprayer som hjälper dig med 2 olika saker; volym i håret och värmeskydd/volym. 

 

Less Is More, Angelroot Volume Spray, 150 ml, 265 kronor. Denna volymspray ger riktigt bra volym i håret, och det enklaste sättet är att spraya den i botten av håret, nära hårrötterna när håret är handdukstorrt och sen kan man föna sin frisyr. Den ger faktiskt ett lyft till håret och personligen har jag ganska bra med volym, men jag gissar att den är perfekt för någon som har lite finare hår som inte så lätt får volym, eller om du har tunnare hår som behöver se större ut. Superenkel att använda, har en fin örtig doft som också är lite syrlig. Den ger håret bra “hold” och det går också att väcka liv i en trist torr frisyr genom att spraya i torrt hår. Dessutom skyddar denna mot värme. Toppen! Betyg: 4,5/5. 

 

Less Is More, Earl Grey Blow-Dry Spray, 150 ml, 255 kronor. Detta är ett värmeskydd, alltså en spray som du kan använda i håret före du stylar med tex fön eller andra varma verktyg. Sprayas i håret innan det är torrt och så hjälper den även till med volym och glans. Denna spray är inte heller optimal för mig, utan passar bättre för ett tunnare och finare hår. Men icke desto mindre är den toppen som värmeskydd, eftersom den gör att håret känns mindre “torrt” typ som det ibland kan göra efter att man har fönat håret länge. Dessa båda är lite lika varandra, med skillnaden att denna spray har lite friskare doft och inte riktigt lyfter håret lika mycket. I torrt hår ger den dock genast volym och textur, lite som en saltspray. Gillar! Betyg: 4,5/5. 

less is more- ekologiska styling

 

Guide till hårvården från Less Is More