Vädret var verkligen perfekt i går när ett hundratal personer firade Weleda som fyller 90 år, vid deras nordisk/baltiska huvudkontor i Skillebyholm, i Järna utanför Södertälje. Jag missade tyvärr att fota en del, men efter en välkomstskål i den vackra trädgården fick vi en otroligt god vegetarisk lunch – jag satt bredvid supersöta Ellinor – och sen var dagen uppdelad i olika föreläsningar.

Den nordiska marknadschefen Emma Bergqvist föreläste om naturlig hudvård och jag fick lära mig något nytt; björklöven som ingår i tex Björklövsextraktet kommer från något som heter certifierade vildsamlingar. Man kan inte odla björk ekologiskt, men det finns vildsamlingar som certifieras och då krävs tex att det inte får flyga några flygplan ovanför, inga stora vägar går i närheten och ingen annan industri finns i området. Intressant!

Självklart fanns det produkter till salu under dagen. Jag höll mig dock i skinnet 🙂 Det hölls också föredrag om Weledas olika odlingar. I Turkiet finns tex världens största ekologiska odling av rosen rosa damascena som ingår i Weledas Wild Rose serie. Och nu i juni skördas ungefär 800 000 ringblommor på Weledas biodynamiska odlingsplats i södra Tyskland. Mer om de olika odlingarna kan ni läsa om i nya numret av Weleda Magazine som äntligen är tillbaka efter ett par års uppehåll.

Och snälla som de är på Weleda fick vi så klart en goodiebag med oss hem och i den gömde det sig Weleda Magazine som nu finns att haffa i butik – kolla in den nya förbättrade SÖK DIN BUTIK – funktionen på hemsidan- beautybagen med Weleda Favourites, särskilt framtagen till jubileet samt en ljuvligt doftande Calendula Soap, ringblomstvål. Precis som vanligt när det gäller Weleda är allt seriöst och snyggt ordnat. Tack för en strålande dag och varmt grattis igen!

Jag fick en läsarfråga angående beauty bagen med Favourites. Jag ska genast kolla upp var och när man kan köpa den. Återkommer!

English: Had a great day yesterday at Weleda headquarters outside Stockholm to celebrate their 90 year birthday. Interesting lectures on natural skincare, the different cultivations of Weleda round the world and the world of essential oils. Add a lovely lunch and a very nice goodibag into that = a professional and really nice arrangement by Weleda, as always. Thanx and congrats again!