Ekologisk ansiktsvård. En av de vanligaste frågorna jag får av människor som är sugna på att dra igång en naturlig och ekologisk skönhetsdetox är: Vilka ekologiska märken inom hudvård är bäst? Vilka märken rekommenderar du? 

För några år sen fanns det inte så många ekologiska varumärken att välja mellan, men nu har det kommit så otroligt många bra ekologiska hudvårdsmärken att det är lite svårt att välja! Ett tips är att spana in de webbshopar som enbart har ett ekologiskt och naturligt sortiment, då kan det bli lite lättare.

Jag har ju långt ifrån testat allt som finns, men jag har testat MYCKET. Här kommer några av mina egna personliga favoritmärken inom ansiktsvård som är helt naturliga och ekologiska:

Neals_Yard_Remedies_Skin_Care

NEAL’S YARD REMEDIES – brittiska NYR startade som ett hälsoföretag i London på 80-talet. Sen började de även göra hudvård och med det stora sortimentet hittar alla något som passar. Jag gillar flera av deras klassiker – både för ansikte och kropp. Dessa produkter är certifierade enligt Soil Association.

Här hittar du produkter från Neal’s Yard Remedies >>>

tata_harper_cleanser

TATA HARPER – Alltså, detta är dyrt och lyxigt men det är så himla bra produkter!  Resultatorienterade, effektiva och doftar ljuvligt. Handgjord hudvård, tillverkad med enbart ekologiska och naturliga ingredienser på en farm i Vermont, USA.

Här hittar du hudvården från Tata Harper. 

Madara Time Miracle organic skincare

MADARA – ett lettiskt märke, grundat av fyra tjejer som jobbar med forskare i egna fabriken för att ta fram modern, aktiv och resultatorienterad hudvård. Den här serien Time Miracle, var en så himla härlig positiv överraskning för mig. Min hud blev så fantastiskt fin! Tycker dessutom att Madara har ett bra sortiment i övrigt, gillar rengöringar, peeling och masker. Madaras produkter är certifierade enligt Ecocert.

Här hittar du produkter från Madara >>>

patyka_serum hydrating fuktserum

PATYKAfranskt märke som var det allra första företaget som fick den ekologiska certifieringen EcoCert. Bland deras produkter hittar du en ansiktsolja med ett originalrecept som kom till redan på 1920-talet.

I dag har man utökat sortimentet och erbjuder produkter för mogen hud, för torr hud och för problemhud. Jag har hittat flera favoriter i deras sortiment och trots att jag är så känslig i huden har jag inga problem att tåla deras ibland riktigt effektiva hudvård. Hydra-serien är en favorit!

Här hittar du Patyka >>>

borlind_zzsensitive

ANNEMARIE BÖRLIND. Det tyska märket har gjort hudvård för olika hudtyper i över 60 år och mycket av det som jag har testat har hamnat på mina bäst-i-test-listor. Särskilt kär i denna serie, ZZ Sensitive som passar min känsliga hud utmärkt.

Här hittar du AnneMarie Börlind >>>

 

Fler bra ekologiska märken jag gärna använder:

Maria Åkerberg

Estelle & Thild

Dr Hauschka

Juice Beauty

Moonsun Organics

ByBi Beauty 

Whamisa 

Kora Organics

Evolve 

Organics by Sara

Care of Gerd 

Weleda

Organic Pharmacy

Suki 

Esse 

Och sen skulle jag kunna fylla på med ytterligare 20-30 märken, men vi kan börja så här.Dr Hauschka

 

Läs mer här: 

• Bästa ekologiska hudvården – budget.

• Bästa svenska ekologiska hudvården.

 

English: One of the most frequent questions I get is, “Which brands do you use?” Here are a few of my many, many faves. tat