Miljövänligt nagellack. Amerikanska Sula gör vattenbaserade nagellack som är avdragbara, vilket är väldigt praktiskt. Detta haffade jag i New York sist, och jag har inte hittat någon återförsäljare i Europa, tyvärr.

Paint & Peel är vattenbaserade + 3-free. De doftar typ klister, så 100 % naturliga är de inte, men doften dunstar snart. Ganska lätta att måla med, men färgpigmenten verkar inte så starka, för ett lager färg ger inte så mycket täckning, och nagelns naturliga färg lyser igenom. Här behövs minst 2 lager. Färgen på nageln blir inte heller som den ser ut i flaskan.

Just den här nyansen heter Stunner och är en ganska stark mörkrosa, som på nageln snarare går åt hallonröd. Efter tre lager har nageln fått tillräcklig färg, men eftersom lacket inte torkar så snabbt kan det bli klibbigt. Man ska helst inte vara nära vatten de närmaste 4 timmarna efter applicering för att inte förstöra lacket.

Det roliga med Paint & Peel är just the peel part. När man är trött på lacket är det bara att pilla upp en kant och sen dra av allt. Det är mjukt och lossnar från hela nageln i ett stycke. Mycket fiffigt, oklart dock hur nageln där under mår.

Den övriga hållbarheten är inte så lång, lacket ser i princip bara riktigt bra ut första dagen. Sula rekommenderar ett top coat så klart, men det har inte jag. All in all, en kul grej, men inte så hållbart.

English: This water based nail polish from American Brand Sula is quite nice, since you just peel it off when you want to. The color on the nail is not true to the bottle, and it’s not very long lasting.