Ekologisk handvård. Jag brukar alltid bli kruttorr i händerna på sommaren, gissar att man är bra på att smörja sig överallt, men glömmer ofta händerna. Här är en utomordentlig trio med handkrämer som jag ofta återkommer till:

 

Weleda, Evening Primrose, Hand Cream. Vit fin kräm som är ganska lös men inte rinnig, och som doftar helt ljuvligt! Kardemumma och exotiska blommor i en ljuvlig mix. Mjukgör direkt och håller huden bra fuktad. Ganska lätt kräm som känns riktigt behaglig.

 

Weleda, Citrus Hand & Nail Cream. En härligt fet salvaliknande kräm som innehåller mycket olja som också är synlig när man trycker ut krämen från tuben. Doftar härligt och uppfriskande av citron. Vårdande, mjukgörande och riktigt klibbig och härlig. Denna använder jag främst under vintern, men den är underbar året runt – en av mina absoluta favoriter.

 

Weleda, Almond Hand Cream. Åh – doften av björnklister! Mandeldoften är ljuvlig, men den dunstar också väldigt fort vilket är bra om du är känslig för dofter. Lätt kräm som ändå känns återfuktande och vårdande för händerna. Och håller också händerna mjuka länge. Perfekta som nattmask också till händerna.

weleda nagelvård

Här är två ganska nya produkter från Weleda som är till för naglarna. Dels är det en vårdande nagelolja och del en nagelbandspinne, typ. Det är inget jag använder så ofta, men det är riktigt lyxigt att ha tillgång till riktigt bra ekologiska produkter när man vill göra en härlig hemma-manikyr.

 

Weleda, Nail Care Pen. En penna med en pensel längst ut och när man skruvar på pennan så kommer det ut en olja. Denna olja stryker man längs nagelbanden väldigt smidigt. Sen är det bara att massera in lite och så blir nagelbanden mjuka och lätta att arbeta med. Innehåller bland annat granatkärneolja och doftar gott – citrus möter vanilj, kanske?

 

Weleda, Cuticle Softener Pen. När nagelbanden är mjuka är det perfekt att sen använda den här pennan med den mjuka spetsen. Då kan man varsamt trycka ned nagelbanden och snygga till dem ordentligt. Även denna penna innehåller olika vårdande oljor, så nagelbanden får bra med näring. Lätt att använda och känns samtidigt skonsam.

 

English: This trio of hand creams from Weleda is just great – I always keep a tube of Weleda in my night stand. And the shelf in the hall way. And at work. And the nail oil and cuticle pen makes for excellent help during my at-home manis!