Kunde inte låta bli att bjuda på en bild på min 2-åring och mig i pulkabacken. Jag, som är ganska torr i huden, har för första vintern på länge klarat mig utan några hudproblem. Sedan jag började använda ansiktsolja pallar min hud en heldag i 10 minusgrader utan problem. Smalbenen får också olja.

Ett annat tips för att inte torka ut huden onödigt mycket är att skippa rengöringen på morgonen, och låta huden behålla sina naturliga “fetter” som har utvecklats under natten. Eller testa en skonsammare rengöring baserad på olja, och undvika de mer tvåliga, och löddrande rengöringarna – det gäller både ansikte och kropp.

Torra fötter mår bra av en fet creme eller en olja och sen kan man sova med strumporna på under natten. Är du riktigt torr och har lätt för att få eksem ska du undvika att duscha lika ofta som vanligt och undvik att gå ut i kallt väder utan att vara riktigt torr i huden.

Jag kör en dusch med mitt underbara ansiktsvatten mitt på dagen på jobbet för att ge huden extra fukt. Var inte rädd för att smörja dig extra mycket i ansiktet om du ska spendera en dag ute i det kalla vintervädret. Sheasmör ger ett bra skydd mot köld och vind. Have fun!