Ok, jag var ganska skeptisk till detta schampo i pulverform. Jag tänkte att det skulle vara väldigt krångligt att hålla på med ett pulver i duschen. Men oj, vad glatt överraskad jag blev. Jag älskar det! Och bäst av allt – jag behöver inget balsam! Eliah Sahil köper du här.

  • Vad: Eliah Sahil, Shampo Natural, 100 gram, 189 kronor.
  • + Ett fint pulver som man lätt skakar ut i handen, blandar med lite vatten och sen jobbar in i håret. Det doftar underbart av orientalisk rökelse! Först tvättar man ur håret en gång, och sen upprepar man proceduren och då uppstår ett härligt litet skum som verkligen känns att det gör rent håret. Efteråt får håret fantastisk volym, fin glans och det doftar underbart. Håret blir inte heller så torrt som jag trodde så det behövs inget balsam till mitt annars så torra och grova hår – det är ju helt fantastiskt! Håret känns också mycket mjukare nu och lockarna får helt otrolig stuns. Det är nästan lite beach över det. Tycker om förpackningen i metall, som en sockerströare, så det är lätt att dosera pulvret. Innehåller enbart rena mineraler och bland annat extrakt från den indiska busken shikakai, tvättnötter, samt extrakt från amla, som är en indisk buske som ser ut som vår krusbärsbuske. 100 % naturligt och certifierat enligt BDIH. Helt klart ett av det bästa naturliga schampon jag testat – men med betydligt bättre innehåll än samtliga andra och det känns ju underbart.
  • – Jag behöver ganska mycket pulver, jag fyller på ca 5 gånger, så det är svårt att veta hur länge förpackningen räcker. Håret blir inte så återfuktat som det blir med balsam efteråt, men det är ju inte så konstigt. Jag brukar använda en vårdande hårgucka efteråt som återfuktare. Håret blir ganska fett redan dag två, så jag måste tvätta varannan dag.
  • Betyg: 4,5.

English: This all natural shampo from Austrian brand Eliah Sahil comes as a powder. It makes my hair clean, full of volume and it smells like heaven! The best natural shampo I’ve tried – I don’t even need conditioner any more!