Naturligt ansiktslyft. Här sitter Liane Åsberg som är hudterapeut med en särskild specialitet – Tibetansk faceliftmassage. Liane utbildar andra terapeuter men tar även emot kunder i den mysiga salongen Tant Raffas Hudvård på Eriksdalsgatan på Söder i Stockholm.

Tibetansk facelift lärde sig Liane för ca 15 år sedan av grundaren Chrystal Stokholm LaRasse som levde under en tid på ett tibetanskt center i USA. Genom att kombinera den kunskap Liane har, tillsammans med den teknik hon lärde sig är nu Tibetansk Facelift en komplett behandling för den som på ett naturligt sätt vill hålla sin hud vältrimmad.

Man kan gå enbart en gång om man vill, men vill man ha bättre effekt kan man som jag, gå en kur om 4 gånger som fokuserar på olika områden i ansiktet.

tibetansk facelift

Första gången är som en uppvärmning för hela ansiktet. Andra gången fokuserar Liane på pannan, tredje gången på käken och sista gången på halsen. Här ser ni hur hon masserar käkmusklerna inne i munnen. Det var välbehövligt! Jag har ju som bekant bettskena och biter gärna ihop mina käkar = stress.

Sessionerna inleds med peeling, ansiktsvatten och sen ett par droppar av M Picauts ansiktsolja. Sen börjar Liane med lätt beröring i ansiktet för att lossa på hudens bindväv. Sen följer en kraftigare massage som handlar om att “lyfta” musklerna i ansiktet, få fart på all cirkulation och lösgöra spänningar i musklerna.

Efter det gör hon en oljemassage av nacke, axlar, hårbotten och dekolletage och slutligen gör Liane även lymfdränage i ansiktet.

naturligt ansiktslyft

Efter behandlingen bäddar hon in mig och jag är totalt avslappnad. Det är en helt fantastisk känsla. Jag slumrar nästan till och vill aldrig mer resa mig upp. Ser ni vad fridfull jag ser ut?

Jag tog de fyra olika sessionerna (70 minuter vardera) inom loppet av 4 veckor, alltså ungefär en gång i veckan. Jag märkte direkt en skillnad i ansiktets muskler, det kändes nästan som om att jag hade lite träningsvärk, det blir som ett gympapass för ansiktet.

M Picaut

Liane använder Exfoliation Peel Mask och Precious Oil från M Picaut.

Effekten av dessa 4 facelifts är ett klart ungdomligare utseende, liksom mer fridfullt. Muskler som kanske varit “ihoptryckta” har fått sig en behandling och till exempel bekymmersrynkor mellan ögonbrynen helt utslätade.

Tycker också att hela pannan ser mindre bister ut och även linjerna runt munnen har suddats ut (sockerstopp bidrar också.) Man kan säga att det funkar verkligen! Sen skulle man ju behöva komma tillbaka lite då och då och “upprätthålla” själva lyftet så klart. Men det är en grym start om du vill känna dig avstressad, utslätad och upplyft!

English: I’ve tried a tibetan facelift massage at Tant Raffas Hudvård in Stockholm. In a series of 4 treatments Liane Åsberg used 4 different massage technics to lift my skin and even out the creases. I could see the effect and I felt completely relaxed and uplifted afterwords!