Jag är numera medlem i ett bloggkollektiv som heter The Sustainable Society. Vi är 12 hållbara bloggare som varje månad skriver om olika teman inom hållbarhet. Tillsammans försöker vi inspirera och intressera våra och andras läsare att göra skillnad för klimatet. Vi finns samlade på Facebook också – följ oss här.

Där kan du som kanske också bloggar om hållbarhet, dela dina poster om hållbarhet också och nå ut till fler?

Detta är vår första post och temat är “Små saker som gör skillnad.” Och jag gillar det där med små saker, för det är så lagom att börja så. Istället för att hugga in och ta alldeles för stora tuggor. Risken är att man tappar aptiten, om ni förstår vad jag menar?

 

Och ibland är det svårt att göra rätt. Alltså, i andras ögon. Jag har nämligen stuckit ut hakan och tagit ställning eftersom jag tycker att ekologisk hudvård är bra. Så pass bra att det inte behövs någon konventionell syntetisk dito.

Men man får tydligen inte gå ut och sätta på sig en grön hatt utan att allt man gör ska vara hållbart. Enligt vissa, alltså.

Det funkar tydligen inte att bry sig om vissa ämnen inom hållbarhet och sen inte ha full koll på allt som är hållbart. Enligt vissa kritiker är man en hycklare då.

Jag vill gärna bli mer hållbar i allt jag gör, men man kan ju inte begära att alla som rensar ur sitt badrumsskåp från petroleumrester samtidigt ska plastbanta köket, byta ut alla möbler, sälja bilen, odla allt eget, sy sina egna kläder, samla allt skräp i en enda glasburk, sluta flyga till New York och samtidigt optimera sin energiförbrukning.

Nej, jag är inte 100 % hållbar i allt jag gör. Vem skulle klara av det?

Men jag gör så gott jag kan. Jag försöker sprida hållbar inspiration på den här sajten, tex. Jag startade den 2009 och sedan dessa har den vuxit ganska mycket – så kul att många nya hittar hit!

Man måste få låta saker ta sin tid. Annars orkar man ju inte – det blir övermäktigt. Och jag tror fortsatt på inspiration, att ta små steg och lära sig lite i taget.

the sustainable society

 

Så mitt konkreta tips i dag – för små steg mot hållbarhet – blir att kolla in de andra medlemmarna i The Sustainable Society, en förträfflig blogglista helt enkelt. Alla dessa toppbloggare har grymma tips på dagens tema:

 

Trevlig läsning. 🙂

 

English: Just joined The Sustainable Society – a group of 12 sustainable bloggers – trying to inspire our readers, one step at a time.