Förra veckan spelade jag in en trevlig film tillsammans Pukka, som gör världens bästa ekologiska örtteer. För att fira kvinnodagen har de en kampanj som heter Womankind, döpt efter ett av deras teer som är tillägnat kvinnan och som stöttar vår hälsa. Kolla in filmen här:

De har låtit textilkonstnären Lou Gardiner brodera en cape – The Cape of Empowerment – som är helt magisk! På capen syns flera av de växter och örter som ingår i Pukkas teer och den är så otroligt vacker. Jag fick alltså möjlighet att bära denna och så spelade vi in en film tillsammans med en annan otroligt spännande kvinna, australiensiska Marisa som ligger bakom instagramkontot @missmarzipancom.

Fokus var så klart kvinnor, inspiration och empowerment. Det är lite svårt att förklara känslan att bära den där capen, som en trygg famn som man samtidigt blev otroligt stark av – jag kände mig lite som Wonder Woman, haha! Det är synd att vi inte alltid kan gå omkring med osynliga caper och känna oss oövervinneliga. Det får man börja träna på!

cape of empowerment pukka

Ni som har läst min blogg vet att jag älskar Pukkas teer, jag har skåpet fullt hemma med olika sorter och det finns alltid något som passar mig just då. Womankind är teet som hjälper till att balansera hälsan och innehåller shatavari, en ört som växer i Indien och som kallas “hon som har 100 makar”. Det låter ju bra, haha! Shatavari har använts i århundraden för att lugna och ta ned stress, främja matsmältningen, minska klimakteriebesvär och PMS – en ört som stöttar våra hormoner, med andra ord. Womankind innehåller också bland annat rödbeta, vanilj, kamomill, tranbär, hibiskusblomma, lakritsrot, ringblomma och ros.

 

Jag är så klart jättestolt och glad över att jag fick lov att bära den här capen och vara en liten del av Pukkas kampanj. Hoppas ni också gillar filmen!

 

English: I’m so proud to be a part of Pukkas campaign #womankind and to be able to wear this beautiful cape – The Cape of Empowerment made by Lou Gardiner. Love Pukka, their teas and their work with ethical and fair trade framing, organic products and their constant pursuit of making us feel better with herbs. ♥