Naturlig foundation. Amerikanska märket Hynt Beauty gör riktigt bra smink och jag har flera av deras produkter på mina favoritlistor (mascara och concealer tex.) Här är deras kompakta puder som också fungerar som puderfoundation. Jag brukar inte tycka om mineralfoundations eller kompakta puderfoundations för att jag blir tilltäppt i huden och reagerar ofta med små plitor och röda små prickar i ansiktet. Jag vet inte exakt vad det är som ger denna effekt på min hud, men det är lite trist eftersom denna typ av foundatiosn är så snabba och smidiga.

 

Vad: Hynt Beauty, Encore Fine Pressed Powder, Nude Sand, 490 kronor. Fin dosa med ett otroligt smart inbyggt lock. Dosan kommer i en fin sammetspåse och i en rosa ytterkartong – det känns ju fint och lite lyxigt! Det finns en svampapplikator med som gör det otroligt lätt att använda denna. Man tar upp pudret och sen är det bara att applicera i huden. Den ger inte full täckning, utan mattar ned huden men det känns ändå som att det är mer än bara ett torrt puder, den har lite mer pigment, känns lite mer återfuktande och den lyckas ge mer täckning än puder, tycker jag.

hynt_foundation2

Nyansen är ljus, Nude Sand ,och den känns ganska neutral i sina toner, och först trodde jag nog att den skulle vara alldeles för ljus, men ni ser ju på svampen att nyansen är mörkare än vad den ser ut i puderkakan. Pudret är verkligen finfördelat, det smälter in i huden och ger en otroligt fin finish – det ser inte kakigt eller pudrigt ut alls. Jag har grundat med ganska mycket under nu i vinter, bland annat ansiktsolja och sen Weledas Skin Food Light och den här blir sååå fin över det. Det ser knappt ut som att man har något i ansiktet, men ändå är man ju så mycket mer jämn i hudtonen och ser fixad ut ändå.

hynt_foundation3

Jag är inte superförtjust i svampen, tycker att den blir lite hård och igentäppt efter ett tag och att den inte tar upp tillräckligt med produkt. Jag har istället använt en mjukare och rundare stipplingborste och det gör det inte bara otroligt lätt, det ger också ett fint resultat. Det tar på riktigt typ 30 sekunder att gå från osminkad till lite mer fixad.

hynt_compact_foundation

Så förutom att den är lätt att använda, ger typ mindre täckning (som så klart kan byggas på), har en fin nyans som troligen passar flera hudtoner, så kan man självklart använda detta som ett vanligt kompakt puder över en vanlig flytande foundation. Tricket är då att använda en större och glesare borste så att resultatet inte blir för kompakt (blir det för mycket puder fastnar de i linjerna och man förlorar sitt naturliga glow, tycker jag) och “dammigt”.

Sen återstår den stora frågan – täpper denna till min hud? Ja, tyvärr. Efter att jag använder detta dagligen i en vecka så kommer det tyvärr mindre röda fläckar och blemmor i ansiktet. Så tråkigt! Jag skulle älska att använda den här typen av smidiga och enkla produkter till vardags. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Mina 8 bästa ekologiska foundations. 

 

English: Love the smart case. Love the shade. Love that’s it’s so easy to use. Love the sheer coverage. Love the way it gives my skin en even tone. Love the way it still let’s my natural glow shine through. I don’t love that it seems to clog my skin.