Ekologiskt solskydd. Men vad glad man blir att det bara rasar in nytt, riktigt bra solskydd som är fritt från syntetiska kemikalier – och som inte lämnar vita hinnor på huden!

Eco Cosmetics har länge gjort solskydd, och från början var deras krämer ganska tjocka och lite krångliga att använda, även om sololjan med spf 30 alltid har varit en favorit, liksom den tonade ansiktskrämen, och de nya Sun Milk Sensitive som kom förra året och som är grymma. Här kan ni läsa min recension av dem. Jag gillar även de lättare Sun Lotions som ni hittar här. 

Nu har Eco Cosmetics lanserat nya Sun Spray som är något dyrare, men som verkligen har uppdaterats till det bättre!

eco_cosmetics_sunspray

Eco Cosmetics, Sunspray SPF 50, Q10 Toned, 100 ml, 419 kronor. Smidig tub med sprayfunktion och ur den här kommer en tonad lätt mjölk. Otroligt smidig att massera in i huden och den liksom smälter in, färgmässigt. Känns mycket behaglig och ger huden fukt. Dessutom har den en lätt skimmer som blir väldigt snygg på huden. Skimret är subtilt, det är verkligen inget diskosolskydd! Den här passar lika bra på kroppen som i ansiktet och man kan också utan problem applicera foundation ovanpå om man skulle önska. Den innehåller hallonföolja och Q10 (antioxidant) som skyddar huden mot för tidigt åldrande vilket ju är grymt när man är i solen. Den här är en ny favorit! Betyg: 5. 

 

Eco Cosmetics, Sunspray SPF 30, 100 ml, 350 kronor. Smidig tub med sprayfunktion och solskyddet som kommer ut är lätt, som en mjölk och helt vitt. Det är lätt att smörja in, men det kräver att man verkligen smörjer in, för det blir en anings ljust på huden inledningsvis. Men när man smörjer in ordentligt försvinner det vita. Huden blir liksom fint fuktad och får en lite snygg glow! Lättheten i den här mjölken gör att man verkligen inte känner att man har något solskydd på sig. Men trots det skyddar den jättefint och håller även fukt i huden. Gillar! (Men tycker att Sun Milk är snäppet smidigare.) Betyg: 4.

 

Läs mer: 

• Grymt solskydd med spf 30 från Bioregena.

 

 

English: These all new sunscreens from German brand Eco Cosmetics are great. The one that is toned is actually exceptional!