Ekologiskt smink. Purobio Cosmetics gör en sällan besviken, otroligt prisvärt, otroligt pigmentrikt och kul produkter. Denna nya foundation lanserades nyligen och den heter:

Purobio Cosmetics, Sublime Drop Foundation, 02, 189 kronor. 

Denna foundation är så kallad anti-pollution och innehåller växtextrakt som verkar som antioxidanter och skyddar huden mot yttre påfrestning. Innehåller enbart naturliga ingredienser, är vegan och allergivänlig.

Den här fina glasflaskan ser verkligen trevlig ut och den fina pipetten är ganska smidig, man droppar helt enkelt ut foundation – i mitt fall använder jag alltid handryggen som “foundationplatta” där jag sen tar upp foundation antingen med fingrar, borste eller svamp.

Den här foundation är rikt pigmenterad, den är inte så rinnig, men ändå inte fast och krämig, utan lite mitt emellan. Konsistensen är mjuk och den har en silkeslen känsla som är väldigt behaglig på huden, det “känns” inte man har något på sig.  Men trots att den är mjuk och smidig bör man ändå inte ta för lång tid på sig när man applicerar, mycket tack vare att den är så rikt pigmenterad. Tipset är att applicera litet i taget och använda små rörelser. Den täcker riktigt bra, och det behövs ganska lite.

purobio.foundation

Den har en mild doft av mineraler (lite jordigt) men också sött och lite blommigt och fräscht. Nyansen heter 02 och är en ljus färg som är ganska neutral i sin underton, möjligen går den lite åt det gula hållet. Bra färg för mig, även om den är lite, lite ljus inledningsvis så anpassar den sig efter hudtonen.

Ger lite lätt lyster – den är helt matt, oroa er inte, den innehåller inget skimmer – lystern kommer snarare av att den tillför fukt i huden på ett naturligt sätt. Den är på inget sätt blank eller fet i sin finish, men den är riktigt fin och naturligt fuktig. Jag gillar själv inte när det blir för matt, då lyser alla ålderstecken igenom tycker jag. Jag är därför noga med att använda ordentligt underlag med denna, tex ansiktskräm först för fukt, och sen olja för extra glow som lyser igenom.

Hållbarheten (alltså hur länge den sitter och håller sig snygg på huden) är grym, jag ser ganska flawless ut hela dagen. Och täckningen är nästan full, så detta är en partyfoundation i min värld, inget jag skulle ha på mig varje dag. Ett litet minus – den tål inte tårar eller regn så bra, så blir den liksom vitfärgad. Men eftersom den är så mjuk är det lätt att dutta tillbaka den i huden igen. (Men hey, that’s just me.)

Betyg: 4,5. 

sublime_purobio

English: I’m really happy with this drop foundation from Italian brand Purobio Cosmetics. Gives almost full coverage, gives the skin nice moisture and evens out the skin tone.