Från USA kommer Art Of Organics som är en webbshop som som säljer noga utvald ekologisk och naturlig hudvård. De har också en månadsbox som man kan prenumerera på och varje månad dyker det då upp en superfin låda hem och som innehåller 2-4 olika produkter. Mycket passande – man hinner ju inte testa mer än så på en månad.

Jag har fått hem boxen för november som heter Soothe och den innehåller:

RootScience-Bright

• Root​ ​Science, Bright​ Rejuvenating Eye Serum som är en ögonolja som man ska använda på området runt ögat, precis som en ögonkräm. Den innehåller 20 olika oljor, bland annat arganolja, kaktusfikonfröolja och extrakt från nyponfrön. Det är ett ögonserum för oss med mogen hud, eftersom oljorna hjälper till att reducera ålderstecken som linjer, men den reparerar också huden och håller den mjuk och smidig.

Oljan har en fin orange färg och det behövs verkligen yttepytte lite för att klappa in den under ögat. Man får vänta tills den har sjunkit in före man kan applicera tex concealer eller foundation i området. Den har en tydlig doft av rosor och känns väldigt behaglig att använda. Jag har bara testat den ett par veckor men jag noterar en mjukare och mindre torr hud i området runt ögat. Gillar den snygga glasflaskan men priset (ca 800 kronor) är i häftigaste laget. (Misstänker att jag testar denna för hela ansiktet någon gång också!)

Botnia_FaceCream

• Botnia, Daily Face Cream är som det låter en dagkräm som kommer i en praktisk pumpflaska i plast. Krämen är fast och nästan lite fluffig och den innehåller bland annat jojobaolja och squalane från oliver och även olja från ängkrasse och den doftar heeelt ljuvligt. Jordigt/örtigt och sen en liten hint av ros och geranium.

Den passar mig verkligen helt perfekt! Återfuktar otroligt bra och den är underbar över min ansiktsolja (just nu Beauty Oil från Tata Harper). Dessutom lugnar den min hud (ni vet ju att jag är lite känslig just nu) så den är helt ljuvlig. Trots att det står Day Cream på den använder jag den även till natten. Den känns också väldigt bra just nu när det har blivit lite kallare ute – den håller min hud fuktad och mjuk hela dagen och den är en riktigt bra primer till foundation. En ny favorit!

 

• Urb Apothecary, Cactus Milk Bath är ett pulver som blir som en badmjölk och som innehåller kokosmjölk, extrakt från nopalkaktusen, extrakt från lindblom och kolloidalt havre. Jag langade över den här till min kompis Andra som är en badare (jag är en duschare.)

Andrea: Man ska blanda pulvret i rinnande hett vatten och vispa runt med handen för att lösa upp det, det gick väl halvbra. Precis när man hällde i pulvret så luktade det lite mjölk men det försvann omedelbart och sedan doftade det konstigt nog inget alls. Vattnet blev lite halvt genomskinligt men inte direkt mjölkigt. Efter badet så var huden silkig och kändes inte torr, trots att jag hade ganska hett vatten. En helt ok produkt men det finns roligare badprodukter, som framför allt doftar mer, vilket jag tycker höjer upplevelsen om man ska ta ett bad för att slappna av mer än att bara bli ren. Pulvret skulle funka bra för den som gillar heta bad men inte orkar smörja in sig efteråt.

Art of Organics

Sammanfattning: Riktigt trevligt att få hem en box med överraskningar och jag kan mycket väl tänka mig att fortsätta med den här boxen. Jag gillar ju att testa lite mindre nishade märken och just nu kommer det väldigt mycket spännande från USA, där just dessa tre produkter kommer ifrån.

Sen är ju själva boxen väääldigt fin också. Så den här upplevelsen var fin, även om jag oftast testar ansiktsprodukter betydligt längre än 2-3 veckor.

 

ERBJUDANDE! Jag har fått möjlighet att ge mina läsare en rabatt på denna box, om ni skulle vilja testa. Uppge då koden: NATURLIGT15 så får ni 15 % rabatt när ni sajnar upp er för en månad eller en längre prenumeration.

Varje månad skickar de ut 2-4 produkter till ett värde av minst 700 kronor – nu i november var det totala värdet 1 350 kronor! – men själva boxen kostar bara ca 400 kronor. Och som sagt – nu får nu 15 % rabatt!

Här kan ni läsa mer och sajna upp er. 

 

English: I tried this box from Art of Organics which is a monthly subscription box with natural and organic beauty products. I love the concept, the pretty box and the Day Cream from Botnia that I sampled is a new favourite that will stay close to me this winter! All my readers can use the promo-code NATURLIGT15 and get 15 % off the next box!