Beauty Blender. Jag har mest använt stippling borstar till min flytande foundation  – min favorit från Purobio Cosmetics hittar du här – men så har jag ju spanat in ganska många som använder beauty blenders (droppformade sminksvampar ofta i glada färger). Måste ju testa ordentligt!

Man kan använda blenders både torra och fuktade, om man blöter ned dem sväller de och blir både större och mjukare. Man bör krama ur vattnet ur dem ordentligt innan man applicerar concealer/foundation. Sen ska man liksom studsa in svampen /blendern i huden, inte stryka ut eller “pensla” ut med svampen. Använd ett lätt handslag och dutta in svampen. Jag brukar trycka ut en klick foundation på min handrygg, och sen hämtar jag (duttar i klicken) upp foundation därifrån.

ecotools_blenders

Eco Tools gör blenders i ett material som är fritt från latex och som bygger på en egen så kallad Eco Foam som består av 70 % plantbaserat material. Det känns ju bra! De har blenders i flera olika utföranden och jag har testat dessa:

contour_eco tools blender

Contour Perfecting Applicator är en liten blender som sitter fast i ett applikatorskaft. Den är bäst till bronzers, contouring och highlighters, och visst, den funkar bra till det. Men jag tycker den är lite svår att använda med det korta skaftet. Detta känns lite som ett verktyg för dig som sminkar dig mycket, och som är noga med detaljerna.

eco tools

Jag gillar att de tydligt beskriver på baksidan av förpackningarna hur man ska göra. Jag har enbart använt denna för att applicera highlighter på kindbenen. Det jag tycker mindre om är att Eco Tools produkter är förpackade i så mycket plast. Jag förstår också att man behöver visa produkten, och att man vill ha en hygienisk lösning. Men ni fattar vad jag menar.

concealer_ecotools

Color Perfecting Minis är fyra små blenders i olika färger som är tänkta att användas till olika concealers med motsvarande färg. Alltså använder du den gröna blendern till din gröna concealer, din aprikosfärgade till den gulare concealern osv. Personligen tycker jag att dessa är på gränsen till för små att använda, men ska man in i ögonvrån och är noga och inte vill ha pensel/borste är dessa så klart ett utmärkt alternativ.

ecotools_beautyblender

Perfecting Detail Blender är egentligen tänkt för flytande och krämiga concealers, men jag använder den till flytande foundation. Jag har använt den både torr och blöt, men jag föredrar att använda denna torr. Och den är grym att använda till foundation. Och sen är det bara att tvätta ur den med tvål och ställa upp blendern i den lilla metallcylindern som fungerar som ett ställ – perfekt att låta den torka i den! Jag måste säga att jag numera mest använder denna till flytande foundations, mina borstar tar jag upp allt mer sällan. Så det är ju ett gott betyg!

 

English: Love the detail blender from American brand Eco Tools!