… i samband med mitt inlägg om mina mensbesvär. Hur intressant är inte kvinnokroppen?! Och vilket bra liv man ändå har haft, om PMS-besvären inte har kommit förrän nu.

Jag fick många tips om att äta magnesium, vilket jag åt mycket förr, men inte på kanske ett par år. Så det har jag redan börjat med! Folsyra låter också som något enkelt att lägga till. Och mina järnnivåer har alltid varit dåliga, så det kan också behövas.

Stress är också en bov i många draman, så även när det gäller PMS, så mitt stora sug efter att börja meditera regelbundet igen har verkligen vaknat. Och att hitta kontinuitet i min yogaträning.

Sen har jag fått en massa lästips om kvinnliga hormoner – spännande! Bland annat har Mia Lundin skrivit en bok i ämnet och skriver om kvinnliga hormoner här. Det här med progesteron måste jag helt klart läsa lite mer om.

Och på tal om det så har Sylvia Oppenheim en annan sajt, hormoni.se som är laddad med info om kvinnliga hormoner. Hon tipsar också om progesteron. Återkommer när jag har bättre koll! Känns som att det har öppnat sig en dörr till en helt ny värld. :)

Som sagt – man tror att man har koll på sin egen kropp och hälsa, men man har ingen aning…

Stort tack för alla mail och alla kommentarer – ni är bäst! <3

 

English: Thanks for all your love and support in regards to my post about my PMS.