Ekologisk fotvård. Jag tjatar ofta om det – att man bör ta hand om fötterna lite bättre. Särskilt när de ska ut och luftas på sommaren och om du inte vill lägga pengar på pedikyr.

 

På bilden:

• Fotkräm från C/O Gerd – en av mina favoriter. Funkar för hela familjen och håller fötterna mjuka och sköna. Gillar också den lilla förpackningen, perfekt att ta med på sommarlovet.

• Fotskrubb med manukahonung från Dr. Organic. Den här har jag bara testat några gånger men den funkar fint. Är du noga med innehållet ska du läsa INCI på Dr Organics produkter.

• Badmjölk från Weleda med uppfriskande rosmarin. Finns även med tall som också passar perfekt i badbaljan.

• Badsalt från svenska L:a Bruket som passar utmärkt även i fotbadet. En del badsalt innehåller torkade örter och blommor, så ett tips är att hälla ut badvattnet i trädgården om du har en sån eller i toan, i badkaret/duschen kan det bli stopp annars.

• Fotfil som också är som en skrubbsvamp från MeliMondo. Liten och som en hård hålig sten typ. Effektiv.

sommarfotter

Glöm inte nagellacket sen! 🙂 Detta heter Gypsy och kommer från Kure Bazaar

 

 

Hannahs superenkla fotvårdstips: 

• Fila. Kan inte gå fel, så länge du inte filar för mycket. 🙂 Jag brukar fila varannan gång jag duschar.

 

• Smörj. Investera i en fotkräm. Jag smörjer mig varje dag och om jag slarvar med det får jag direkt mycket torrare fötter som är svårare att få “ordning på igen”.

 

• Bada. Ta ett fotbad lite då och då. Använd ett badsalt som hjälper till att göra huden mjuk och smidig. Och kanske lite uppiggande örter eller en vårdande olja? I samband med badet brukar jag fila extra noga, använda fotskrubb och sen smörja in fötterna ordentligt. Kanske att jag även sätter på strumpor efteråt och sover med dem på, så får jag extra mycket kärlek till fötterna. Och du vet väl att det är bäst att klippa tånaglarna när de är varma och blöta efter badet, då blir det mycket enklare att klippa dem snyggt.

 

English: Time to get the feet in order – it’s gonna be a long summer in sandals (I hope!)