Parfymerade bindor från Always.

Hygien. Jag har tyckt ett tag att det doftar billig syntetisk parfym i vårt badrum. Vilket ju är väldigt konstigt eftersom vi inte har några produkter som innehåller det. Häromdagen kom jag på vad det var. Bindorna jag köpte när jag hade mens-panik nyligen är parfymerade! Helt j-vla sjukt! 

På förpackningen står det: “Neutralises odours” och läser man den svenska produktbeskrivningen här står det att de har en mild doft.

Mild doft my ass. Det stinker billig parfym genom byxorna så när jag satt på jobbet häromdagen höll jag på att krevera.

Det är flera problem med den här produkten. 

1. Vi ska tydligen dofta parfym när vi har mens.

2. Den här allmänt utbredda trenden att allt ska dofta något konstgjort? What’s up with that?

3. Kvinnor ska tydligen skrämmas ännu mer att de kanske skulle möjligen kunna vara “ofräscha”.

4. Det finns flera parfymerade produkter i Always sortiment. Vad kommer härnäst? Parfymerade blöjor?

5. JAG HAR SYNTETISK PARFYM I MIN SNIPPA. Huden i området är känsligt, man blöder och dessutom ska syntetisk parfym in i den. Vilka hälsorisker tycker Always att vi ska ta? Och tar de inget ansvar för miljön alls? Och hela grejen är ju helt galen.

Det är inte okej. Jag borde ha kollat tydligare när jag köpte den här produkten, men jag är fortfarande helt chockad över det faktum att de ens finns på marknaden. Och de verkar ha funnits ett tag. Den behöver vara betydligt TYDLIGARE märkt.

Jag har mailat dem för att fråga hur säker deras parfym är, vad den innehåller – kanske ftalater? Och jag har också frågat hur de tänker kring produkten. Återkommer med svar.

Hela det här syntetiskt doftande samhället kommer att göra många sjuka. Det sprutas rumsparfym, doftljusen dominerar som gå-bort-present, hitte-på-dofterna på diskmedel och tvättmedel når nya höjder och hela tiden kan vi bli sjuka av alla dessa dofter. Ftalater som är vanligt i syntetiska parfymer är inte att leka med. Du som är nyfiken på sambandet mellan ftalater och kvinnor som använder parfym och deras urin, kolla in den här studien.

English: So apparently Always has synthetic perfume in their intimate products. A few of them has been placed very close to my private parts. And that’s so gross!