Hej!
Jag undrar om hudvård för torr/mycket torr hy. Båda jag, men framförallt min man har torr hy, speciellt nu på vintern. Min man blir till och med flagigt torr i pannan trots att han smörjer och smörjer och tvättar med milda rengöring. Vi använder naturkosmetikprodukter och har både serum och dag/nattkräm för torr hy men det hjälper inte… Några tipps? Med vänlig hälsning, Klara

Hej Klara!

Det låter som att ni behöver hjälp invärtes. Är man torr på utsidan brukar det betyda att man är torr på insidan. Och särskilt på vintern kan man behöva extra stöd inifrån. Omega 3 -kapslar eller en daglig matsked med linfröolja kan hjälpa till. Läs mer om det här. Och här har jag skrivit mer om det.  

Jag är personligen mycket torrare i ögonen på vintern, och fick nyligen tips om havtornsolja för just det. Lycka till! 

Rms Beauty mascara

Hej Hannah! Roligt med frågestund. Jag har några frågor. Vilken är din favoritmascara samt favoritkajal? Vilket schampo och balsam skulle du rekommendera för någon med tunt, fint, nordiskt hår med en del självfall och med en hårbotten som lätt blir fet pga att den är torr?
(John Masters funkar inte bra på mig.) Tack för en toppenblogg! 🙂
Lovisa

Hej Lovisa! 

Bästa mascara: Rms Beauty Volumizing Mascara som du hittar här.

Bästa kajal: Hm. Jag gillar Lily Lolos kajalpenna som är ganska mjuk och som du hittar här (jag brukar ha brun) och så gillar jag även den lite mörkare bruna från Maria Åkerberg som finns här.

Bra schampo för fint hår: Min kompis Annelie håller på att testa ett nytt schampo för nordiskt hår från Bruns Frisörer, det heter Schampo No.1. Kolla in det här.

Torr hårbotten: testat att sova med kokosolja i hårbotten? Lägg en handduk på kudden och sen på morgonen är det bara att tvätta ur. Du kan också använda arganolja i hårbotten. Lycka till! 

Suki Balancing Oil

Hej! Jag har problem med stora porer, framförallt på kinderna och i pannan. Porerna är mest som små gropar och inte klassiska pormaskar med svart topp. Vilka produkter/rutiner skulle du rekommendera för att minska porerna? Tack för en bra blogg! Vänliga hälsningar Ida

Hej Ida!

Min bästa olja för obalanserad hud heter Pure Facial Moisture Balancing från Suki. Läs mer här. Den hjälper till att förminska porerna! Utan att veta vad du äter, men gluten, mjölkprodukter och socker brukar inte ha en positiv inverkan på huden eller på just porstorleken. När jag kör mina sockerstopp brukar porerna direkt förminskas. 

Här är annars tips på 3 bra peelingar som också hjälper till tillfälligt. Lycka till! 

Hej, och tack för bra blogg och webshop – mina favoriter. Tycker det känns skönt när man vet att du “testat” allt och vet att det är bra grejer. Fråga 1. Tips på volymgivande spray el annan produkt som man tar efter tvätt? (har tunt blont hår) Använder John Masters schampo och “balsam”. Fråga 2. Torrschampo? Skulle verkligen behöva ett bra, saknar det som tusan!!

Hej! 

Tack! 1. Jag skulle föreslå ett hårmousse. Här har jag skrivit om några sådana.

2. På bilden ser du Avedas nya torrschampo, torrschampo från Swell och torrschampo för brunetter från Edge (finns även för blondiner i samma shop). Här har jag skrivit mer om torrschampon. Lycka till! 

Fler frågor och svar kommer snart!