Ekologiskt och naturligt solskydd. Under vintersemestern i Thailand hårtestade jag och familjen de ekologiska och naturliga solskydden från franska Acorelle. Och vi blev inte besvikna.

Nu har vi äntligen tagit hem dem i butiken! De har en uppdaterad design, och ser alltså inte riktigt ut som på mina bilder här i inlägget, men innehållet är detsamma!

acorelle_spf30

Acorelle, Sun Spray, spf 30, 249 kronor. Ekologisk solskyddskräm som kommer i en plastflaska med sprayfunktion. Mycket smidig. Själva krämen är mer som en lätt mjölk, vit och doftar milt och fräscht, tänk exotisk semester. Lätt att massera in i huden, lämnar inga vita hinnor om man arbetar in den. Känns inte klibbig, utan går in bra i huden och det är lätt att applicera mer. Vattenresistent, så den klarar ett dopp i poolen. Innehåller inga nanopartiklar. Certifierad enligt CosmeBio. Betyg: 5. 

Acorelle face gel

Acorelle, Sun Gel spf 30, 30 ml, 289 kronor. Detta är en härlig ekologisk solgelé för ansiktet som jag använder när jag är extra mycket i solen, alltså vid en pool eller ute och vandrar. Det är inte en produkt jag skulle ha till jobbet en vanlig dag, då skulle jag istället ha en dagkräm med spf, eller en foundation med spf. Liten smidig tub med pump som är väldigt lätt att dosera ur. Salvaliknande gult balm som doftar varm sommar, blommor och kanske vanilj? Väldigt härlig doft i vilket fall. Lätt att massera in i huden och går genast in och återfuktar. Ger lite glans, men känns inte obehaglig eller fet. Certifierad enligt CosmeBio. Gillar! Betyg: 5. (Denna heter nu Acorelle, Sun Balm.)

acorelle_sololja

Acorelle, Sun Oil, spf 30, 75 ml, 339 kronor. Jag var riktigt skeptisk till den här oljan. Jag tänkte genast på grillolja och att den skulle ge mig brännskador, hehe. Men den innehåller karanjaolja som har ett naturligt solskydd och solskyddfaktorn är 30. Oljan är gul, lättflytande och smälter bra in i huden. Den doftar också riktigt härligt och exotiskt. Jag använder gärna den här oljan som komplement under dagen, men vill helst ha solskydd med inbyggt partikelfilter som den på bilden överst. Denna olja känns annars väldigt härlig på huden, mjukgör och återfuktar riktigt bra. Betyg: 4. (Förpackningen är numera annorlunda, men innehållet är samma.)

Sammantaget är detta riktigt bra solskydd och i serien finns också en sol spray med spf 50, samt en after sun. Solbalmet för ansiktet och solkrämen mes spf 30 åker med på sommarsemestern till Italien i juli!

 

English: I love these alla natural and organic sun screens from French brand Acorelle. Protects the skin, keeping it moist, smells nice and are easy yo use. So happy to have the new updated design in my store!