Det är ju så svårt att ta bra bilder på makeup – färgen kommer aldrig till sin rätt. Nåja. Detta är mineralfoundation från c/o Naturkosmetik som är ett svenskt företag med bas i Hudiksvall. Lena Engnell som gör produkterna, är ekologisk hudvårdsterapeut och hon importerar sina mineraler från USA och blandar dem själv.

Jag är inget superfan av mineralmakeup eftersom jag tycker att det “känns i huden” att man har det på sig, lite obehagligt så där. Men jag är helt omvänd! Denna har jag nästan varje dag – like a second skin. Finns att köpa i Lenas egen webshop och är du osäker på nyans så kan du maila och be om prover.

  • Vad: c/o Naturkosmetik mineralfoundation Bas i nyansen Naturlig Mellan, 6 gram, 215 kronor.
  • + Otroligt lätt och följsamt mineralpuder i en helt perfekt nyans. Jag borstar in det med en vanlig puderborste och basen formligen smälter in i huden. Det ser ut som om huden får en helt ny naturlig och jämn hudton. Det sitter bra hela dagen och det känns inte ens att man har någon makeup på sig. Tricket är att ta ytterst lite och arbeta in det ordentligt. Här har jag visat hur man lägger en vardagsmakeup med basen från c/o Naturkosmetik. Framåt eftermiddagen ser huden fortfarande fräsch ut, och har lyster.
  • – Detta är inte en heltäckande foundation, så jag har den mest till vardags. Tar man för mycket tycker jag att porerna ser större ut.
  • Betyg: 4,5