Sommaren är inte slut ännu, men det är dock min semester och det har faktiskt blivit en del sol för oss, även om vi inte har hängt på någon medelhavsstrand och svettats direkt. Men sol har vi fått ändå! Och kanske är ni några som har några veckor kvar att njuta av?

Bland de ekologiska solskydd som jag har testat i sommar tycker jag väldigt mycket om Eco Cosmetics nya Sun Milk med spf 20 + 30 Sensitive. De är lätta i konsistensen och lätta att massera ut i huden och ger inga vita hinnor. Älskar dessutom att använda dem i ansiktet – passar alldeles utmärkt för det. De doftar diskret, knappt något alls och torde passa även dig med känslig hud. Tycker också att de har en något kylande och även återfuktande känsla på huden efter att man har applicerat. Denna finns även med spf 50 för de allra minsta. Innehåller inga nanopartiklar och är certifierad enligt Ecocert.

biosolis_solskydd

Ett annat solskydd som jag blev kär i redan förra sommaren är Biosolis Melt-In Cream Spf 30 som är som en salvaliknande, lite oljig kräm som också är lätt att smörja in och som skyddar bra. Lämnar inga vita hinnor och innehåller inga nanopartiklar och är certifierad enligt CosmeBio. Denna sommar har jag även testat sololjan med spf 20, Sublimating Oil Spray som också är jättehärlig, doftar gott och är smidig att smörja in i huden. Även denna går utmärkt att använda i ansiktet. Dock bör man som vanligt vara försiktig med oljespill när det är spraypump, om man är rädd om tex vita textilier.

 

Vilka ekologiska solskydd gillar du bäst?

 

Läs mer: 

• Fler favoriter när det kommer till ekologiska solskydd. 

 

English: I’ve found new organic sun screen faves! The new milks from German brand Eco Cosmetics and the melt in cream and sun oil from Belgian brand Biosolis.