Nu har jag varit sockerfri i 3 veckor – tjohoo! Detta är en del i min detoxplan där jag tar bort allt onyttigt och bara äter nyttigt i en månad. Dels vill jag se om det kan få effekt på kropp, sinne (blir man mer balanserad utan socker?) hud och hår. Men jag är också så himla trött på att känna mig ofräsch och jag vill ge mig själv så ren och bra mat som möjligt.

Så nu äter jag massor av grönsaker, ägg, avokado, fisk, olivolja, ost och nötter med mera. Ingen färdigmat, inget socker och inga kolhydrater i form av pasta, ris, bröd eller potatis. Magen är jätteglad och jag har inte ont längre (har haft magtrubbel ganska länge) och midjemåttet med. Men vet ni – huden och håret är fantastiskt!

Ekologiska hudvårdsterapeuten Emma som driver salongen och beautybutiken Oikos tillsammans med sin kompis Klara – kolla in deras salong/shop här – menar att man kan påverka ungefär 20 % av sin hud utifrån med cremer och oljor och att 80 % kommer inifrån. Intressant. Jag tror att det ligger mycket i det.

De ekologiska hudvårdsterapeuter som jag känner pratar sig ofta varma om nässelpulver och nyponpulver som ska göra underverk för huden. Detta rör man ned i ett glas vatten och häller i sig.

Har du testat? Har du sett resultat?

English: Your skin is of course effected by what you eat. So for the last three weeks I’ve cut out all sugar and carbs from pasta, rice, bread and potatoes. I’m also keen on trying nettle powder. All the organic skin therapists that I know keep talking about it. Should I try?