Dagens nagellack blir bara bättre och bättre för miljön, även om det fortsatt finns syntetiska kemikalier i nagellacken (dessa behövs för att få dem att fästa på naglarna.) Bäst för miljön är ju de som är vattenbaserade, men de har inte samma hållbarhet oftast. Här är två fina lack från franska märket Boho Green.

Nail Polish heter dessa, och är 7-free och 8-free och är mellan 69-86 % naturliga. De kommer i massor av fina nyanser och dessa flaskor är ganska små, och det tycker jag är smart, så att man hinner använda upp dem.

Den mörka nyansen heter Travel och är en perfekt mörkt vinröd som jag aldrig tröttnar på. Så fin på tånaglarna – passar perfekt till mina oftast svarta yogatajts! Den gammalrosa nyansen heter Prose och är också en superfin färg som alltid passar och även till tånaglarna.

Målar man två lager och skippar både under- och överlack som jag aldrig brukar orkar med, så håller lacket sig snyggt ett par, tre dagar. Det ger en ganska fin glans den första dagen, men lacken mattas något efter ett par dagar. De luktar också ganska starkt när man målar på. Men fina nyanser!

boho_green

 

Hur är det nu? Finns det verkligen ekologiska nagellack?

Veckans fråga: Finns det ekologiska nagellack?

 

English: French brand Boho Green makes affordable green makeup and these nail polishes are really nice!