Även i år är Weleda en av sponsorerna av Stockholm Fashion Week (inte att förväxlas med Mercedes-Benz Fashion Week) och på måndag är det dags för den stora festen på Café Opera.

Förra året arbetade jag som konsult åt Weleda och bevakade festligheterna – läs mer här, men i år  är jag enbart inbjuden gäst och det ser jag fram emot! Självklart återkommer jag med rapport!

Ellinor har nosat upp ett märke från Nya Zeeland som har dykt upp i Sverige; Snowberry Beauty. Produkterna finns att köpa här och innehåller aktiva ingredienser som antioxidanter, superfrukter och vitaminer – allt för en mogen hud.

Här har jag hittat en lista på de 17 “giftigaste” ingredienserna i vanlig skönhetsvård. Den är inte officiell på något sätt, men ganska intressant läsning.

Svenska Rosagården har tagit fram nya produkter. Detta är ett Face Lift Serum helt utan eteriska oljor – perfekt för dig som är känslig för doft, eller har känslig hud och inte tål så mycket aktiva ingredienser. Denna ska hjälpa till att bekämpa pigmentfläckar och ärr bland annat.

Och svenska c/0 Gerd fortsätter också att produktutveckla. Nu har man lanserat ansiktscremer  för olika behov; balanserande, fuktgivande och vårdade. Dessutom har man lanserat sin hårvårdsserie med bland annat schampo och balsam, en serie kroppsprodukter med bland annat en bodylotion med lingonberry och som grädde på moset; en deo! Mycket trevligt!

Och här är ett lästips om ganska otrevliga produkter som män använder dagligen i sin hudvårdsrutin. Kanske kan man hjälpa dem att ändra på några av grejerna?

ReBirth är det något filosofiska namnet på ett svenskt hårvax som finns att köpa hos softskin.se. 100 % ekologiskt hävdar de. Inte illa.

Och classyorganic.se har tagit hem tvålar från amerikanska Skin Fix (som har torrschampo som heter Hair Fix). Jag har lånat bilden från classyorganics blogg och jag tycker dessa tvålar ser riktigt fina ut. Orange Peel Soap låter ju dessutom som en dröm.

Jag har helt missat att brittiska Essential Care har lanserat makeup. Det finns nu att köpa hos  alaeco.se. Produkterna är väldigt rena, och certifierade enligt Soil Association men också ganska dyra. Men sugen att testa blev man ju ändå…

Och slutligen måste jag skryta lite. Glamology har listat 100 Naturliga Skönhetsexperter på Twitter och jag är med! Hurra! Ni har väl inte missat att ni kan följa mig på Twitterklicka här.