Hej! Jag är en som vill ha allt så naturligt som möjligt och med smink är det en jäkla djungel. Så jag har inget tips utan mer en förfrågan på en lista på smink som innehåller minst möjligt med “skit”. Och då listat efter innehåll och inte hur bra det funkar.

Hälsningar från Gun.

Hej Gun!

Du har tur för det finns många bra naturliga märken när det gäller smink. Jag hinner inte analysera alla varumärken och andelen naturliga & ekologiska ingredienser i resp produkt. Men jag kan varmt rekommendera dessa naturliga och ekologiska märken:

Benecos makeup

BENECOS. Tyskt märke för den mindre plånboken med produkter som är certifierade enligt BDIH.

Här hittar du Benecos smink >>>

Maria Åkerberg makeup

MARIA ÅKERBERG. Svenskt, stort sortiment och enbart naturligt/ekologiskt innehåll.

Här hittar du smink från Maria Åkerberg >>>

juice_beauty_makeup

JUICE BEAUTY är ett amerikanskt märke med enbart naturliga och ekologiska ingredienser och med riktigt bra produkter. Den amerikanska skådisen Gwyneth Paltrow har tagot fram produkterna och som du säkert vet ställer hon krav  – det måste ju vara röda-mattan-kvalitet.

Här hittar du smink från Juice Beauty >>>

hynt_beauty_discovery

HYNT BEAUTY är ett amerikanskt märke som gör grymt smink! Älskar deras mascara, concealers och ögonbrynspomad, tex.

Hynt hittar du här>>>>

mineralfoundation-inika

INIKA. Kommer från Australien och började med mineralsmink men har numera ett jättestort sortiment och massa nya produkter på gång. Riktigt bra grejer som funkar. Allt är ekologiskt certifierat. Finns här.

zuii_organic makeup

ZUII ORGANIC. Australiskt märke som gör ruggigt bra foundation, bra ögonskuggor och en ögonbrynspenna som jag älskar. Bland mycket annat! Ekologiskt certifierat.

Smink från Zuii Organic hittar du här >>>

lilylolo

LILY LOLO. Brittiskt märke som gör mineralbaserad makeup utan en massa dumheter. Jag gillar foundation med spf, kajalpennorna och läppstiften särskilt.

Lily Lolos smink hittar du här >>>

nvey_eco_cool_natural

NVEY ECO. Ett av mina favoritmärken är australiska Nvey Eco. Jag älskar alla deras foundations, BB Cream, primer, rouge och flera av deras ögonskuggor. Certifierat enligt Natrue.

Här hittar du Nvey Ecos smink >>>

Rms Beauty smink

RMS BEAUTY. Och om du ändå är inne på mer krämbaserad makeup måste du spana in mitt absoluta favoritmärke Rms Beauty. Älskar alla produkter som är raw och ekologiska.

Här hittar du smink från RMS Beauty >>>

drhauschka_makeup

DR HAUSCHKA. Den tyska klassikern Dr Hauschka relanserade hela sitt sminksortiment i våras. Jag gillar särskilt deras solpuder, kajalpennor, rouge och ögonskuggor. Certifierat enligt Natrue.

Här hittar du smink från Dr Hauschka >>>

puro_bio_makeup

PUROBIO. Italienskt budgetmärke som har ett stort sortiment. Jag gillar deras mascara, borstar och pennor extra mycket. Ekologiskt certifierat.

PuroBios smink hittar du här >>>

couleur_palette

COULEUR CARAMEL. Franskt märke med riktigt grymma basprodukter och även ögonskuggor, bronzers, mascara, härliga läppstift… Certifierat enligt Cosmebio.

Här hittar du smink från Couleur Caramel >>>

ilia_foundation

ILIA. Ännu ett amerikanskt märke som gör naturlig och ekologisk makeup. Jag är ett stort fan av deras flytande foundation och deras läppstift.

Ilias smink hittar du här >>>

borlind_mascara

BÖRLIND. Vill också lyfta tyska Börlind som gör en riktigt fin BB Cream och en fin mascara!

Här hittar du smink från Annemarie Börlind >>>

lakshmi_makeup

LAKSHMI. Italienskt märke som ganska nyligen har uppdaterat sina produkter och jag har testat flytande foundation och läppglans som jag verkligen gillar. Här hittar du det. 

lavera_mascara

LAVERA. Jag har inte testat allt, men ett par bra mascaror och jag skulle gärna testa mer. Tyskt, certifierat enligt BDIH och även NaTrue. Finns här.

nagellack från logona

LOGONA. Tyskt märke som är certifierat enligt BDIH och som gör plånboksvänligt och naturligt smink. Den här skulle jag tex gärna slå till på.

Kjaer Weis Lip Tints

KJAER WEIS. Har du lite mer pengar att spendera ska du testa makeupen från danska Kjaer Weis. Den är ekologiskt certifierad och riktigt, riktigt bra. Jag älskar mascara, foundation, lip tints, ögonskuggor… Ekologiskt certifierat. Finns här.

zao makeup

ZAO. Detta franska märke är ekologiskt certifierat och produkterna kommer i superfina bambuförpackningar. Dessutom är det riktigt bra grejer. Finns här.

sante_eyes

SANTE. Också tyskt, också certifierat enligt BDIH och även NaTrue. Jag har testat mascara, ögonskugga och ett kompakt puder. Borde även testa läppstiften inser jag nu. Här finns de.

vapour-foundation-ekologisk

VAPOUR. Amerikanskt märke som gör snygga foundations, krämrouge i stick, skimmerstick och snygga läpprodukter. Finns här.

 

Så, Gun. Där har du 21 olika märken som gör bra naturlig och ekologisk makeup! Hoppas du ska hitta något du gillar! Hälsar Hannah

 

Kolla in fler favoritprodukter här:

Hannahs favoriter 2018: Bästa ekologiska smink

 

English: The reader Gun asked me which makeup brands to choose if you want clean products with as little crap in them as possible. Here are 20 good bets from me!