Hej! Jag är en som vill ha allt så naturligt som möjligt och med smink är det en jäkla djungel. Så jag har inget tips utan mer en förfrågan på en lista på smink som innehåller minst möjligt med “skit”. Och då listat efter innehåll och inte hur bra det funkar.

Hälsningar från Gun.

Hej Gun!

Du har tur för det finns många bra märken när det gäller ekologiskt och naturligt smink. Jag hinner inte analysera alla varumärken och andelen naturliga & ekologiska ingredienser i respektive produkt. Men jag kan varmt rekommendera dessa naturliga och ekologiska märken:

estelle_thild_makeup

1. ESTELLE & THILD. Svenska märket Estelle & Thild är landets enda ekologiskt certifierade sminkmärke. Och de har ett superfint sortiment av allt du kan tänkas behöva i sminkväg. Jag gillar foundation, mascara och rouge allra bäst.

Här hittar du smink från Estelle & Thild >>>

Benecos makeup

2. BENECOS. Tyskt märke för den mindre plånboken med budgetvänliga sminkprodukter som är certifierade enligt BDIH. Här finna många guldkorn, som tex paletten med ögonskuggor på bilden – så fin!

Här hittar du Benecos smink >>>

Maria Åkerberg makeup

3. MARIA ÅKERBERG. Svenskt märke, stort sortiment av smink och enbart naturligt/ekologiskt innehåll. Gillar särskilt läppstiften, bronzer, kajalpennorna och rougen.

Här hittar du smink från Maria Åkerberg >>>

juice_beauty_makeup

4. JUICE BEAUTY är ett amerikanskt märke med enbart naturliga och ekologiska ingredienser och med riktigt bra produkter. Jag har flera favoriter från märket, främst foundation och primer som är bland de allra bästa jag testat!

Här hittar du smink från Juice Beauty >>>

hynt_beauty_discovery

5. HYNT BEAUTY är ett amerikanskt sminkmärke som gör grymt smink – helt naturligt och med ekologiska ingredienser. Älskar deras mascara, concealers och ögonbrynspomad, tex! På bilden ser du deras Discovery Kit med mineralfoundation som också är riktigt bra.

Hynt hittar du här>>>>

mineralfoundation-inika

6. INIKA. Kommer från Australien och började med mineralsmink men har numera ett jättestort sortiment av förstklassig ekologisk makeup. Riktigt bra makeup som funkar och som är flerfaldigt prisbelönad. Allt är ekologiskt certifierat. Favoriter är mascara, BB-Cream, bronzer och concealer.

Här hittar du smink från Inika Organic >>>

Rms Beauty smink

7. RMS BEAUTY. Och om du ändå är inne på mer krämbaserad makeup måste du spana in mitt absoluta favoritmärke Rms Beauty. Älskar alla produkter som är raw och ekologiska och här hittar du allt du behöver; mascara, foundation, läppfärger, ögonskugga, rouger…

Här hittar du smink från RMS Beauty >>>

zuii_organic makeup

8. ZUII ORGANIC. Australiskt sminkmärke som gör ruggigt bra foundation, bra ögonskuggor och en ögonbrynspenna som jag älskar. Bland mycket annat! Ekologiskt certifierat.

Smink från Zuii Organic hittar du här >>>

lilylolo

9. LILY LOLO. Brittiskt märke som gör mineralbaserad makeup utan en massa dumheter. Jag gillar foundation med spf, kajalpennorna och läppstiften särskilt. Men också deras finishing powder som är grymt!

Lily Lolos smink hittar du här >>>

drhauschka_makeup

10. DR HAUSCHKA. Den tyska klassikern Dr Hauschka har också jättemycket fint smink. Jag gillar särskilt deras solpuder, kajalpennor och rouge. Certifierat enligt Natrue.

Här hittar du smink från Dr Hauschka >>>

puro_bio_makeup

11. PUROBIO. Italienskt budgetmärke som har ett stort sortiment av massa roligt smink i roliga färger. Jag gillar deras mascaror, alla deras sminkborstar och pennor extra mycket. Ekologiskt certifierat.

PuroBios smink hittar du här >>>

borlind_mascara

12. BÖRLIND. Vill också lyfta tyska Börlind som gör en riktigt fin BB Cream och flera jättebra mascaror. Den här ovan på bilden är riktigt svår att slå!

Här hittar du smink från Annemarie Börlind >>>

lakshmi_makeup

13. LAKSHMI. Italienskt märke som gör fint smink och jag har testat flytande foundation och läppglans som jag verkligen gillar. Här hittar du det. 

lavera_mascara

14. LAVERA. Jag har inte testat allt, men ett par bra mascaror och jag skulle gärna testa mer. Tyskt, certifierat enligt BDIH och även NaTrue. Bra budget! Finns här.

nagellack från logona

15. LOGONA. Tyskt märke som är certifierat enligt BDIH och som gör plånboksvänligt och naturligt smink. Här hittar du deras sortiment (även hudvård.)

Kjaer Weis Lip Tints

16. KJAER WEIS. Har du lite mer pengar att spendera ska du testa den lyxiga makeupen från danska Kjaer Weis. Den är ekologiskt certifierad och riktigt, riktigt bra. Jag älskar mascara, foundation, lip tints, ögonskuggor… Ekologiskt certifierat. Finns här.

zao makeup

17. ZAO. Detta franska märke är ekologiskt certifierat och produkterna kommer i superfina bambuförpackningar. Dessutom är det riktigt bra grejer. Finns här.

sante_eyes

18. SANTE. Också tyskt, också certifierat enligt BDIH och även NaTrue. Jag har testat mascara, ögonskugga och ett kompakt puder. Borde även testa läppstiften inser jag nu. Budgetvänligt. Här finns de.

vapour-foundation-ekologisk

19. VAPOUR. Amerikanskt märke som gör snygga foundations, krämrouge i stick, skimmerstick och snygga läpprodukter. Finns här.

 

Så, Gun. Där har du 19 olika märken som gör bra naturlig och ekologisk makeup! Hoppas du ska hitta något du gillar! Hälsar Hannah

 

Kolla in fler favoritprodukter här:

Hannahs Favoriter 2021: bästa smink

English: The reader Gun asked me which makeup brands to choose if you want clean products with as little crap in them as possible. Here are 20 good bets from me!