Ekologisk matbutik. På Timmermansgatan på Södermalm i Stockholm  – ett stenkast från detta fina ställe – ligger den ekologiska matvarubutiken Primör. Jag går ofta dit och hämtar soppa eller annat till lunch, men det brukar alltid följa med något annat gott också.

primör1

I tehyllan blir jag stående länge, jag älskar verkligen att ekologiska teer är så fint förpackade. Primör har också ett stort sortiment av kokosvatten, kambucha och andra fina drycker. Ibland har de temakvällar i butiken och i hälsobaren kan du köpa gröna smoothies och andra vegetariska, ekologiska, glutenfria och fräscha luncher.

primör2

Här finns det mesta man kan behöva, och bland annat ett stort sortiment av fröer och nötter i lösvikt så att man kan göra sina egna müsliblandningar. Här finns också en del hudvård och en massa gott godis. Läs mer här.

primör

Jag är överlycklig att jag har 5 minuters promenad från jobbet till en nyttig, ekologisk och smarrig grön smoothie – till nästan halva priset jämfört med de trendiga hälsokedjorna inne i stan. Varsågod för bästa tipset! 🙂

Läs mer: 

• Stockholm: ekologiska minivaruhuset Paradiset på Brännkyrkagatan.

• Stockholm: Ekologisk mat och café Ecoist.

• Stockholm: Ekologisk shopping och café Eat!

• Stockholm: Ekologisk mat och café 8T8.

English: Looking for organic food in Stockholm? Head to Primör!